zondag 21 december 2008

Siegmar Marchena ontsnapt

Siegmar Marchena
siegmar-m
Siegmar Marchena (alias 'Kucho') (19), een van de verdachten in de zaak rond de vermoorde Nederlandse Marlies van der Kouwe is ontsnapt uit het huis van bewaring op Bonaire.

Siegmar wist te ontsnappen samen met Rudolf (Rendolf) Engelhardt (25), die juist bekend stond als zeer vluchtgevaarlijk. Deze zware jongen bijgenaamd 'de boeienkoning' wist al diverse malen ontsnappen. Marchena. is niet de hoofdverdachte. Dat is Ryan P. (27), die heeft bekend de 24-jarige vrouw om het leven te hebben gebracht. Hij zit in de gevangenis Bon Futuro op Curaçao. De rol van M. in deze zaak in nog altijd onduidelijk.

Siegmar en de mede-gedetineerde zaten in aparte cellen en hebben ieders hun tralies doorgezaagd. Daarna hebben ze gezamenlijk andere tralies doorgezaagd. Mogelijk hadden ze de beschikking over gereedschap omdat de gevangenis juist is verbouwd en de gevangenen daarbij hielpen. De ontsnapping werd zondagmorgen (09.40 uur lokale tijd) ontdekt, nadat bij een laatste controle zaterdagavond 11 uur nog was vastgesteld dat alle gedetineerden op hun cel zaten. Volgens ingewijde bronnen waren Marchena en zijn medegevangene al buiten de gevangenis gesignaleerd vóórdat de gevangenis het zelf merkte. Er werd pas in de cellen gekeken nadat verontruste mensen hadden gebeld.

De gevangenis was juist na de renovatie 4 dagen geleden weer geopend door minister Hirsch Ballin en staat onder Nederlands bewind. De gevangenen werden sinds kort juist bewaakt door Nederlands personeel uit angst voor ontsnappingen.

Alle artikelen over Marlies

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook