woensdag 25 februari 2009

50.000 euro schadevergoeding voor ex-moordverdachte

Een 47 jarige Tilburger heeft 50.000 Euro schadevergoeding gekregen omdat hij ten onrechte 7 maanden gevangen heeft gezeten wegens de moord op Onno Meijer.

De Tilburger was op 3 juni 2008 al vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van Meijer. De rechtbank in Breda volgde daarmee de eis van het Openbaar Ministerie, dat om vrijspraak had gevraagd.

Justitie verdenkt Anton van L. nog wel van betrokkenheid bij de dood van de veroordeelde drugsdealer maar kan dit niet hard maken, mede omdat diens lichaam nooit is gevonden. Meijer is sinds oktober 2002 vermist en zou zijn doodgeschoten. Getuigen hebben Van L. aangewezen als schutter.

De getuigenverklaringen kunnen om verschillende redenen niet worden gecontroleerd. Justitie gelooft wel dat Meijer dood is. Van L. ontkent betrokkenheid bij de mogelijke moord. Hij werd opgepakt in oktober 2006 en in juni 2007 vrijgelaten wegens onvoldoende bewijs.

De Tilburger zou samen met Meijer lid van een internationale drugsbende zijn geweest, die vanuit Marokko hasj smokkelde naar Nederland, België en Engeland. Meijer werd hiervoor in 1997 opgepakt. Na het uitzitten van een celstraf ging hij naar Malta. Hij keerde in september 2002 terug in Nederland. Meijer bezocht op de dag van zijn verdwijning kennissen in het Brabantse Gilze. Naar zijn lichaam is meermalen gezocht in Nederland en België

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Marco de Kok bekent moord

Marco de Kok
marco de kok
Marco de Kok (41) uit Baarle-Hertog heeft bekend dat hij op 14 januari Kelly Balmaakers heeft vermoord. De advocaat van Marco de Kok, mr. Jan Sneep zegt hem na zijn bekentenis nog niet te hebben gesproken en door justitie nog niet ingelicht te zijn over de bekentenis.

Wat de aanleiding is geweest voor de moord op Kelly in het Tilburgse hotel Mercure is nog onduidelijk. Dinsdagavond 13 januari was er een ruzie voor in de hotelkamer en de volgende dag rond 13.00 uur vond hotelpersoneel het levenloze lichaam van de jonge vrouw. Zij bleek te zijn doodgeschoten.

Marco de Kok zou verliefd zijn op Kelly. Ze gingen sinds een jaar regelmatig met elkaar om, maar hadden geen vaste relatie omdat Kelly daar niet voor voelde. Volgens een kennis kon De Kok niet met die afwijzing omgaan en legde hij steeds meer druk op Kelly om hem toch te zien.

Of dit waar is, is nog maar de vraag: Familie en vrienden van Kelly zeiden niets van enige relatie te weten en hoogst verbaasd te zijn dat Kelly überhaupt met de Kok op een hotelkamer was

De Kok wist na de moord bijna twee weken uit handen van de politie te blijven. Hij vluchtte via omwegen naar het Duitse Mönchengladbach waar hij op dinsdag 27 januari werd gearresteerd. De Duitse politie trof in zijn hotelkamer munitie en een pistool aan. De Kok raakte bij zijn aanhouding lichtgewond. Vorige week werd hij uitgeleverd aan Nederland.

Het pistool zou hij hebben gestolen bij een schietvereniging. Hij had hiervoor de sleutel van de wapenkast nagemaakt.

Update 12 oktober 2009: Er is levenslang tegen Marco de Kok geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vijftien jaar eis voor crime passionel Suriname

Een ‘crime passionel’ noemt de officier van justitie Carmen Rasam de daad van Haridarsan M. Rasam acht de 41-jarige Haridarsan schuldig aan de levensberoving van de 26-jarige Mervery Wonodrono. Ze eist vijftien jaar cel tegen hem.

Het gruwelijke drama voltrok zich op 5 mei 2008 aan de Bijlhoutweg, in het district Para. Op die bewuste avond van 5 mei trof de moeder van Wonodrono het ontzielde lichaam van haar dochter aan in haar slaapkamer. De keel was doorgesneden. Er werd op een gsm na niets anders vermist uit de woning. Haridarsan, die een buitenechtelijke relatie had met Mervery en als verdachte werd aangemerkt, heeft van meet af aan ontkend zijn vriendin, met wie hij een zoontje heeft, van het leven te hebben beroofd. Het zoontje, toen twee jaar oud, zei aan een politieman: 'Mama dood, mama dood. Papa heeft mama gesneden bij oma thuis. Mes in ‘gotro’ gegooid.’ Een mes waaraan bloed kleefde, is daadwerkelijk aangetroffen in een goot achter de woning.

De kantonrechter Robby Rodrigues heeft gisteren geen vonnis gewezen. Na het requisitoir en pleidooi, heeft de rechter aan de openbare aanklaagster gevraagd om de mogelijkheden te bekijken voor een DNA-onderzoek van de bloedsporen aan het mes. Op 24 maart zal deze zaak worden voortgezet.

Het verzoek van de raadslieden om Haridarsan, in afwachting op het verder onderzoek in deze zaak, voorlopig in vrijheid te stellen, is gisteren van de hand gewezen door de magistraat. De kantonrechter vond het verzoek te prematuur. Beide advocaten van Haridarsan hebben gisteren gepleit voor vrijspraak van hun cliënt. Volgens de raadslieden is er een gebrek aan het wettig en overtuigend bewijs.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook