donderdag 30 oktober 2008

Agent geboeid met eigen handboeien | Dienstwapen gestolen

handcuffs60171 Het prestige van de politie in Amsterdam heeft weer een flinke deuk opgelopen. Werd vorige week bekend dat een agent was afgetuigd door 3 jongeren bij metro station Waterlooplein, vandaag (30 oktober) werd bekend dat vanmiddag een politieagent in het Erasmuspark in Amsterdam-West geboeid is met zijn eigen handboeien en van zijn dienstwapen beroofd

De agent was met een collega per auto afgekomen op een melding van een verdachte situatie in het park. De twee troffen twee mannen aan met een gestolen scooter. Een tweede politiewagen kwam ter plaatse toen een 22-jarige verdachte er vandoor ging.

Drie van de vier agenten zetten de achtervolging in en wisten hem verderop aan te houden. De andere verdachte zette ondertussen plotseling een vuurwapen tegen het hoofd van de in het park achtergebleven agent. Hij pakte het dienstwapen en de handboeien van de politieman af, en boeide de agent. Daarna maakte de verdachte zich uit de voeten.

De 32-jarige kon korte tijd later worden aangehouden toen hij een nabijgelegen coffeeshop verliet. Binnen trof de politie het gestolen dienstwapen en een ander vuurwapen aan. Ook werd daar een 20-jarige derde verdachte aangehouden.

Volgens de politie waren waren de eerste twee verdachten bekenden van de politie. De 22-jarige werd gezocht omdat hij niet was teruggekeerd van verlof uit een jeugdinrichting. De 32-jarige man werd gezocht voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en oplichting.

Toen de twee werden gearresteerd, bleken ze in het bezit van attributen die kunnen worden gebruikt bij overvallen. De scooter was eerder op donderdagochtend gestolen.

De twee verdachten worden morgen  voorgeleid. De 20-jarige man die in de coffeeshop is opgepakt, is na verhoor heengezonden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw door ex-vriend vermoord op Curaçao

Op de parkeerplaats bij de Golden Market in Punda zijn donderdagmiddag twee doden gevonden in een auto. Het gaat om een man en een vrouw. Er is sprake van een crime passionel; na een ruzie zou de man een pistool hebben getrokken in de auto waarin zij zaten.

De vrouw is Hiskia de Haas (26), zij was werkzaam bij het Bureau voor Toerisme aan de Pietermaai. De familie van de vrouw was rond 15.00 uur vanmiddag aanwezig bij de plaats delict. Zeer geëmotioneerd bekeken zij de auto waar de schietpartij plaatsvond. De man is de 41-jarige Randy Cloteda. Een bekende van Cloteda die graag anoniem wil blijven: “Randy runde samen met zijn broer een electra installatiebedrijf. Hij stond bekend als een hele rustige, betrouwbare man.”

Cloteda, de ex-vriend van De Haas, zei donderdagmiddag dat hij met haar wilde praten. Daarop is Hiskia bij hem in de auto gestapt. Toen heeft hij haar doodgeschoten, om daarna zichzelf van het leven te beroven. In totaal zijn er drie schoten gelost. De moord zou iets na tweeën gepleegd zijn. De zwarte Toyota Corolla en de lichamen zijn meegenomen voor onderzoek

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Moord en zelfmoord op Curacao

Op de parkeerplaats bij de Golden Market in Punda op Curacao zijn vanmiddag twee doden gevonden in een auto. Het gaat om een man en een vrouw. Er is sprake van een crime passionel; na een ruzie zou de man een pistool hebben getrokken in de auto waarin zij zaten.

De vrouw is de 26-jarige Hiskia de Haas, zij was werkzaam bij het Bureau voor Toerisme aan de Pietermaai. De familie van de vrouw was rond 15.00 uur vanmiddag aanwezig bij de plaats delict. Zeer geëmotioneerd bekeken zij de auto waar de schietpartij plaatsvond. De man is de 41-jarige Randy Cloteda. Een bekende van Cloteda die graag anoniem wil blijven: “Randy runde samen met zijn broer een electra installatiebedrijf. Hij stond bekend als een hele rustige, betrouwbare man.”

Cloteda, de ex-vriend van De Haas, zei donderdagmiddag dat hij met haar wilde praten. Daarop is Hiskia bij hem in de auto gestapt. Toen heeft hij haar doodgeschoten, om daarna zichzelf van het leven te beroven. In totaal zijn er drie schoten gelost. De moord zou iets na tweeën gepleegd zijn. De zwarte Toyota Corolla en de lichamen zijn meegenomen voor onderzoek.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

'Ex-rechercheur beschuldigt nationale recherche van corruptie'

Volgens Martin de B., een ex-rechercheur die zelf wordt verdacht van corruptie, is een groep politiemensen van de nationale recherche is corrupt en levert gevoelige informatie aan criminelen. Daardoor weten diverse criminele organisaties in ons land wat de politie over hen weet en hoe ze worden gevolgd.

De B. werkte de afgelopen twee jaar als politie-informant.
In die hoedanigheid constateerde hij dat ‘de corruptie in de nationale recherche uit de hand bleek te zijn gelopen’. Hij ontdekte de misstanden via een corrupte rechercheur bij deze recherchedienst. ,,Hij bleek een netwerk te hebben van mensen die informatie konden geven.’’ De B. spreekt over ‘meer dan vier mensen’, ‘met contacten naar douane en marechaussee’.

De nationale recherche doet onderzoek naar zware misdaad in ons land. Zo was ze betrokken bij het onderzoek naar Willem Holleeder.
Justitie zegt de beweringen heel serieus te nemen. ,,Als het waar is, willen we dat dolgraag weten. Maar dan hebben we meer informatie van hem nodig.’’ De B. is bereid al zijn kennis te openbaren, zegt zijn advocaat.

 

Zie ook: Friese ex-agent opent beerput

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook