donderdag 12 februari 2009

Beloning voor tip overvaller Nuenen

De politie heeft verschillende namen gekregen van de vermoedelijke dader van een overval vorig jaar november. Zo’n twintig mensen reageerden op de uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht, die deze week aandacht besteedden aan de overval op een oud-papier- en metalenhandel in Eindhoven.

Het slachtoffer, Marcel van de Mortel (38) uit Nuenen, werd hierbij bijna door een kogel geraakt. Twee weken geleden werd bekend dat hij 25.000 euro uitlooft voor de tip die tot aanhouding van de dader leidt.
De man werd overvallen toen hij ’s morgens vroeg na een inbraakmelding bij zijn bedrijf in Eindhoven aankwam. De dader schoot op hem en sloeg Van de Mortel verscheidene keren op het hoofd. Het slachtoffer raakte bewusteloos. Toen hij bijkwam, was hij geboeid aan een verwarmingsbuis.
De dader was er vandoor gegaan met anderhalve ton. Het geld zat in twee kluizen in het bedrijf van Van de Mortel.

In januari loofde Marcel van de Mortel  25.000 euro uit voor de tip die leidt naar de arrestatie van de man die hem heeft overvallen.

Van de Mortel hoopt dat zijn beloning zorgt voor de arrestatie van de overvaller, In zijn ogen doet de politie te weinig.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrijspraak geëist voor vader dode baby's

Justitie heeft vandaag bij het gerechtshof in Amsterdam vrijspraak geëist in de zaak tegen Jeroen de W. Hij staat terecht voor betrokkenheid bij het overlijden, kort na de geboorte, van vier van zijn kinderen.

De kinderen werden telkens vlak na de geboorte om het leven gebracht door Etta A., de ex-vrouw van De W. Volgens het OM is er geen bewijs dat De W. hiervan geweten heeft.

In 2006 eiste het OM voor de rechtbank nog zeven jaar cel tegen De W. De rechter sprak hem toen echter vrij. Justitie ging vervolgens in beroep. De moeder van de kinderen werd veroordeeld tot drie jaar cel en tbs.

Etta A. verklaarde eerder dat zij de zwangerschappen en bevallingen voor iedereen verborgen wist te houden, inclusief De W. De man zelf ontkende ooit iets van de zwangerschappen geweten te hebben.

Etta doodde haar baby's nadat zij in bad was bevallen. De zaak kwam eind 2005 aan het rollen toen de moeder van Etta A. in het huis van haar dochter in een plastic tas een babylijkje ontdekte. Onderzoek door de politie leidde tot de vondst van nog eens drie dode baby's die waren gedumpt in een vuilcontainer in de tuin.

Heerlijk misbruik van belastingcenten. Jeroen de W. was in 2006 vrijgesproken en wat doet het OM, ze gaan in beroep om 3 jaar later ....... vrijspraak te eisen.

Uitspraak 19 februari


Update Het gerechtshof in Amsterdam heeft Jeroen de W. donderdag 19 januari 2008 vrijgesproken van betrokkenheid bij de dood van vier van zijn pasgeboren kinderen. Het Openbaar Ministerie (OM) had ook vrijspraak geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook