vrijdag 25 juni 2010

Uitspraak: opnieuw 2 jaar voor moord op Cisco

Nick B. (18) is vandaag door het gerechtshof in Den Haag in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Het hof achtte hem schuldig aan het medeplegen van moord op Francisco 'Cisco' de la Fuente Perez (16) (foto) uit Krimpen aan den IJssel op 16 mei 2009. Nick B. krijgt ook verplicht reclasseringscontact. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Cisco kwam vorig jaar mei om het leven. B. heeft bekend dat hij de jongen in het trappenhuis van een flat in Spijkenisse met een mes heeft doodgestoken. Nick B. was destijds 17 en dus nog minderjarig. Hij werd door de rechtbank in Rotterdam vorig jaar veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie. Ook zijn mededader, Salim H. (destijds 18), kreeg twee jaar jeugddetentie.

Enkele maanden voor de dodelijke steekpartij werd Nick in elkaar geslagen door Cisco. Dat voorval werd gefilmd en Salim en Nick bespraken in de periode daarna in chatsessies hoe ze wraak wilden nemen. Op de fatale avond liepen ze het slachtoffer naar eigen zeggen bij toeval tegen het lijf en besloten ze hem te pakken. Ze achtervolgden Cisco en B. stak zijn slachtoffer in een flat dood. Het hof gaat daarom uit van moord en niet de juridisch minder zware strafmaat doodslag. (Desondanks krijgt ook de meerderjarige Salim maar 2 jaar jeugddetentie)

Beide jongens betuigden spijt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook