woensdag 17 november 2010

Uitspraak: 17 jaar en vrijspraak in hoger beroep voor moord op Sarwan Ramlal

Een man (30) uit Den Bosch is in hoger beroep door het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch vandaag  veroordeeld tot een gevangenisstraf van 17 jaar voor moord op Sarwan 'Baby' Ramlal (35) op 23 januari 2008. De medeverdachte, een vrouw (31)  uit Sint-Michielsgestel, werd wegens het ontbreken van voldoende wettig en overtuigend bewijs vrijgesproken van zowel het medeplegen van de moord als de medeplichtigheid daaraan.

De vrouw heeft het slachtoffer,  met wie zij een relatie had gehad, midden in de nacht van 23 januari 2008 bij een tankstation ontmoet. Haar toenmalige vriend, de verdachte uit Den Bosch, had zich daar verdekt opgesteld en stak Sarwan plots met een mes in zijn hals.

Hevig bloedend zocht Sarwan tevergeefs hulp in de nabijgelegen serviceflat ‘De Pettelaer’. Daar is hij doodgebloed of in zijn eigen bloed gestikt. Volgens het hof heeft de Bosschenaar met voorbedachte rade gehandeld. In de ruim tien minuten voor de komst van het slachtoffer was hij namelijk rustig. Daarna is verdachte binnen een halve minuut met een circa 36 centimeter groot mes in zijn hand direct op het slachtoffer afgerend.

De Bosschenaar zegt zelf dat hij door zijn (inmiddels ex-) vriendin valselijk wordt beschuldigd, maar het hof acht zo’n complottheorie niet aannemelijk. Op de plaats delict werden namelijk een bierblikje en een sigarettenpeuk met daarop zijn DNA aangetroffen. Bovendien werd in de woning van de verdachte een trainingsbroek met bloed van het slachtoffer gevonden. Het hof is er niet van overtuigd dat de vrouw op de hoogte was van de plannen van de Bosschenaar en heeft haar om die reden vrijgesproken.

De rechtbank ’s-Hertogenbosch veroordeelde de man op 15 april 2009 tot een gevangenisstraf van 22 jaar. De vrouwelijk verdachte kreeg toen een gevangenisstraf van 2 jaar opgelegd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgeschoten in Eindhoven

Afgelopen nacht is vlak voor middernacht bij een schietpartij op de Venuslaan ter hoogte van de Wegastraat in Eindhoven Ali Ekenci (28) uit Eckart (Eindhoven) doodgeschoten.
De man werd  op straat tussen geparkeerde auto’s gevonden. Volgens getuigen zou er 7-8 keer geschoten zijn.

De buurt Eckart in Eindhoven kent de laatste tijd veel problemen: De jonge Roma-kinderen uit de naburige wijk Vaartbroek waren ook in Eckart actief. En volgens burgemeester Rob van Gijzel is er een criminele jeugdgroep in Eckart actief. Deze ‘Schildstraatgroep’ handelt in drugs, steelt, vernielt en bedreigt. Daarnaast is er een inbraakgolf in de wijk. Sinds 1 november vonden al veertien woninginbraken plaats.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook