maandag 25 juli 2011

Man doodgestoken in Aalsmeer

In een woning aan de Koolwitjestraat 185 in Aalsmeer is vanavond Cor van T. (53) doodgestoken door zijn vrouw Gerdie van T. (47).

Na de melding probeerden hulpverleners vergeefs het leven van het slachtoffer te redden. Deze overleed ter plaatse.
Gerdie is aangehouden.

Gerdie van T., is zangeres van het levenslied en werkt op de bloemenveiling in Aalsmeer. Met het lied 'Als een vogel op z'n tak' deed ze vorig jaar mee aan het programma Holland's Got Talent.

Update 23 maart 2011: Gerdie krijgt 7 jaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgereden door straatracers in Utrecht

Maarten Naafs (29) en Rezenne Gidey (37) zijn in Rezenne's Honda aangereden door een BMW die deelnam aan een straatrace op de Cartesiusweg in Utrecht. Maarten Naafs overleed kort daarop in het ziekenhuis waar Rezenne Gidey nog altijd in kritieke toestand wordt verpleegd.

De bestuurder van de BMW, Mohamed ben Jahmi (23) uit Baambrugge, is gearresteerd. Hem wordt doodslag ten laste gelegd. Hij zou volgens getuigen minstens 170 km/u gereden hebben waar 50 km/u is toegestaan.

Een andere bij de straatrace betrokken auto is doorgereden.

Volgens de advocaat van Jahmi, had hij niet harder gereden dan 50 km (later 70) en zou het slechts om een inhaalmanouvre gaan. Er blijkt echter een beveiligingsvideo te zijn waaruit zou blijken dat het toch echt om 170 km gaat.

De verdachte is eerder dit jaar in aanraking geweest met de politie.

Dit gebeurde nadat hij op de Zuilense Ring tussen Utrecht en Maarssen meerdere malen over de kop was geslagen. Volgens de advocaat van Ben J., Louis de Leon, gebeurde het incident op de Zuilense Ring door een geblokkeerd stuur en is dat ook uit onderzoek gebleken.

Update 12 april 2012: Er wordt 8 jaar geëist. De aanklaagster stelde dat de verdachte meer dan 100 kilometer per uur heeft gereden op een plek waar 50 is toegestaan. De verdachte zegt dat hij niet harder dan 70 heeft gereden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander vermoord in Duitsland | of toch zelfmoord?

Een man (44) uit Amsterdam is gisteravond dood aangetroffen bij het treinstation van Stadtoldendorf (foto) in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

In zijn borst stak een mes, de politie gaat er daarom van uit dat de man is doodgestoken. Een treinmachinist zag het lichaam bij het spoor liggen en alarmeerde een arts die constateerde dat de man dood was. In de buurt stond de met tassen bepakte fiets van de man.

De politie is op zoek naar getuigen die de Nederlander na het binnengaan van het station hebben gezien. Dat zou na 19.00 uur geweest moeten zijn.

Update 26-7-2011:
Volgens de Duitse politie heeft de man vermoedelijk zelfmoord gepleegd. Eerder dacht de politie nog aan een geweldsmisdrijf. Duitse media berichtten dat de man was gevonden met een mes in zijn borst.

De politie komt tot de conclusie van zelfmoord na onder meer gesprekken met familie en vrienden van de man in Nederland. Aanwijzingen voor een misdrijf zijn niet gevonden.

De man reisde vrijdag met zijn fiets vanuit Nederland naar Duitsland. Op zaterdagavond kwam hij in Stadtoldendorf aan. Zaterdagnacht sliep hij in een pension.

De politie heeft met behulp van informatie van het publiek vrijwel een volledig beeld van het verblijf van de Nederlander in Stadtoldendorf gekregen tot aan het moment dat zijn lichaam werd gevonden. Het keukenmes waarmee de man was neergestoken heeft hij vermoedelijk zelf in een supermarkt in Stadtoldendorf gekocht.

Waarom de man zondagavond nog wel een treinkaartje naar Hannover kocht, is onduidelijk gebleven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook