woensdag 22 april 2009

Ernst Louwes vrij

Vandaag komt Ernst Louwes vrij. Hij heeft zijn straf voor de moord op de weduwe Witteveen uitgezeten. De zaak staat bekend als de ‘Deventer moord’.

Louwes heeft altijd zijn onschuld volgehouden. Hij werd hier in gesteund door opiniepeiler Maurice de Hondt die hiervoor zelfs een dwangsom moest betalen toen hij ‘de klusjesman’ er van bleef beschuldigen de ware dader te zijn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Moordenaar staat terecht voor vrouwenhandel

Nurul Wilkens (32) staat vandaag voor de rechtbank in Den Bosch op verdenking van vrouwenhandel en loverboy-praktijken.

Nurul Wilkens heeft geen onbesproken verleden: in 2003 wurgde hij zijn toenmalige zakenpartner en ‘boezemvriend’ Robbert Tjong Kim Sang (33) uit Sittard waarvoor hij veroordeeld werd tot zeven jaar gevangenisstraf. Robbert was mede-eigenaar van Cafe Timeless in Sittard.

Op 24 augustus 2003 zagen familie en vrienden Robbert Tjong Kim Sang voor het laatst. Pas vijftien weken later, op 7 december, kwam er duidelijkheid over zijn lot. Toen bekende Nurul Wilkens dat hij de 34-jarige Robbert had gewurgd, en zijn lichaam had begraven in de Brabantse bossen. Kort daarna werd hij gevonden.

Wilkens blijkt zijn geweldadige verleden gebruikt te hebben om zijn slachtoffers te bedreigen. Hij toonde ze zijn strafdossier en Panorama-artikelen over de moord op Robbert en zei dan: "Kijk maar wat ik met je zal doen, als je niet doet wat ik wil."

Nurul Wilkens werd in 2004 veroordeeld tot 7 jaar, wat in hoger beroep bevestigd werd. Het Pieter Baan Centrum rapporteerde in de rechtszaak na de moord op Robbert Tjong Kim Sang dat er voor Nurul Wilkens kans op herhaling aanwezig was. Maar omdat hij op het moment van de moord wel volledig toerekeningsvatbaar was, kreeg hij geen TBS opgelegd. Wel gaf de rechtbank hem het advies om zich na zijn detentie vrijwillig te laten behandelen. De moeder van Robbert, Wine Tjong Kim Sang, reageerde onlangs als volgt: "Sinds die dag heb ik bij alle gesprekken met de justitiele instanties geroepen dat de rechters een lopende tijdbom in de maatschappij hebben losgelaten. Dat blijkt dus! Laten wij hopen dat hieruit lering wordt getrokken en dat de maatschappij eindelijk, voor zeer lange tijd, verlost wordt van deze vuile moordenaar."

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook