woensdag 13 juni 2012

Uitspraak: 12 jaar en TBS voor Rex van P.

Rex van P. met litteken uit een eerder 'akkefietje'.
Rex van P. (24) alias 'de rapper met het korte lontje' is vandaag door het Hof in Amsterdam veroordeeld tot 12 jaar cel en tbs voor het doodsteken van hulpverleenster Susan (38) en het verwonden van twee van haar collega's. Het Openbaar Ministerie (OM) had in het hoger beroep 15 jaar gevangenisstraf en tbs geëist. De rechtbank legde hem eerder geen tbs op.

Van P. stak op 15 juni 2009 drie medewerksters neer van opvanghuis Spirit in Amsterdam. Eén van hen overleed, de andere twee raakten zwaargewond. Van P. was een bewoner van het opvanghuis en werd kwaad tijdens een gesprek met een van de hulpverleensters. Zij brak het gesprek af om hem even te laten afkoelen. De man ging weg, kwam terug en stak vervolgens de drie vrouwen neer.

De rechtbank legde hem 16 jaar cel op, maar geen tbs. Volgens de rechter kon niet worden aangenomen dat de man, die niet wilde meewerken aan een onderzoek naar zijn psyche, lijdt aan een geestelijke stoornis.

Het OM meende dat Van P. wél lijdt aan een stoornis en ging in hoger beroep

20 Sep 2009
Rex van Parera (21), die volgende week moet voorkomen voor het doodsteken van orthopedagoog Susan in het Poortgebouw aan de Amsterdamse Weesperzijde op 15 juni, is volgens zijn advocaat geen doorsnee dakloze.
21 Jun 2010
Rex van Parera (22), de 'rapper met het korte lontje', is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot zestien jaar celstraf voor het doodsteken van Susan (38), een medewerkster van een Amsterdams opvanghuis.
08 Jun 2010
Tegen Rex van Parera (22) is vandaag bij de rechtbank in Amsterdam achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Rex van Parera de 'rapper met het korte lontje' wordt ervan verdacht dat hij op 15 juni vorig jaar ...

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook