vrijdag 4 februari 2011

Dode langs rijksweg A67

Langs de A67 in Blerick is vrijdagmiddag rond 3 uur ter hoogte van de Columbusweg door een wandelaar het lichaam gevonden van een vrouw. Hoe de vrouw om het leven is gekomen, is nog onbekend. Zij is waarschijnlijk niet langer dan een paar dagen overleden.

De politie sluit een misdrijf niet uit.

Update 5 februari 2011: Inmiddels is uit sectie gebleken dat de vrouw is omgebracht. Ook is haar identiteit inmiddels bekend. Het gaat om  Yasemin Tomak Iybar (32) uit Lünen bij Dortmund in Duitsland. Zij was sinds enkele dagen vermist.

Update 24 mei 2011: De ex-zwager van de vrouw is in Lünen door de politie gearresteerd. Hij zou de vrouw reeds op 29 januari hebben omgebracht uit jaloezie en het lijk vervolgens in Nederland hebben gedumpt. De jaloezie kwam voort uit het feit dat nadat Yasemin Tomak Iybar een verhouiding met de zwager had afgebroken, zij een nieuwe vriend had. Hij wachtte haar bij haar woning op, sloeg en wurgde haar. Twee dagen later heeft hij het lijk naar Nederland vervoerd en gedumpt. Daarbij kreeg hij hulp van enkele nog onbekende mannen.De politie is nog op zoek naar die mannen.

De zwager wordt ook beschuldigd van opdracht geven tot een overval op de nieuwe vriend van Yasemin Tomak Iybar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 12 jaar voor moord op Nederlander om waterput

De Amerikaanse Hélène Issakhanian (47) is donderdag door een rechtbank in de Franse stad Cahors veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de moord op de Nederlander Jan van den Oudenhoven (68) in 2008.

De vrouw schoot Van den Oudenhoven in Montcabrier in Zuid-Frankrijk dood toen hij een burenruzie wilde sussen. De Amerikaanse zou ruzie hebben gehad met haar buren, ook Nederlanders, over een waterput. Volgens de Franse politie duurde het conflict hierover al zeven jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook