maandag 17 februari 2014

Om in hoger beroep Samir O

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen Samir O.(29), die bij een dodelijke schietpartij op de Transvaalkade in de hoofdstad betrokken was. Justitie had 6 jaar gevangenisstraf geëist voor doodslag, maar de rechter legde de man alleen 4 maanden cel op wegens wapenbezit.

Samir O. zou bij de schietpartij een man (26) hebben doodgeschoten. De rechtbank vond dat er sprake was van zelfverdediging, omdat het slachtoffer eerst zou hebben geschoten. Uit getuigenverklaringen bleek dat de twee al lange tijd een conflict hadden toen ze elkaar op 15 juni weer tegenkwamen.

Tijdens de rechtszitting zei de verdachte dat hij bang was voor het slachtoffer en hem steeds probeerde te ontlopen. Om die reden zou hij ook het vuurwapen bij zich hebben gehad.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Amsterdam

Een dode man is vanmiddag aangetroffen in een kantoor aan de Javakade in Amsterdam. Het slachtoffer werd gevonden door een collega.

Het is nog niet duidelijk of de man door een ongeval of een misdrijf is omgekomen. Hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren maar hulp mocht niet meer baten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Alleen tbs voor moeder die haar kind doodde

Esther van der S. (42) krijgt geen straf voor het doden van haar zoontje Swen (7) op 21 april vorig jaar in Roosendaal. De rechtbank legde maandag alleen tbs op, omdat de vrouw door een paranoïde stoornis volledig ontoerekeningsvatbaar was.

De maatregel komt overeen met wat de de officier van justitie 2 weken geleden eiste en met het advies van deskundigen van het Pieter Baan Centrum die haar onderzochten.

De alleenstaande vrouw had het idee dat er een grote groep mensen was die haar en haar kind kwaad wilden doen. Met een mes sneed de vrouw de keel en polsen van het kind door.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Geen straf voor doden Pool

Een man (28) krijgt geen straf voor het doodschieten van een Pool op 24 november 2011 uit zelfverdediging heeft gelost. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam vandaag bepaald.

De verdachte en de Pool waren verwikkeld in een drugsdeal. Die mondde uit in de gewelddadige beroving van de verdachte; hij was de leverancier van de drugs. Tijdens een worsteling in de auto van de Pool en zijn twee handlangers schoot de 28-jarige man een van zijn belagers dood.

De rechtbank veroordeelde de man eerder tot 9 jaar cel en legde het zelfverdegingsverhaal naast zich neer. Het hof deed dat niet en ontsloeg de man van rechtsvervolging. De verdachte kreeg wel 3 jaar voor zijn bemoeienis met de partij drugs en bedreiging. Het Openbaar Ministerie had voor alle feiten, inclusief het schieten, 8 jaar cel geëist.
Gevecht

De verdachte had op 24 mei 2011 met de Poolse afnemers afgesproken op de Anthony Fokkerweg in Amsterdam-Zuid. Het gevecht voltrok zich in een rijdende auto. Het slachtoffer zat bovenop de schutter, die op dat moment door een van de andere Polen in een wurggreep werd gehouden. Het hof vindt dat de man zich in die situatie mocht verdedigen op de manier waarop hij dat heeft gedaan, ook al was hij met een geladen vuurwapen op weg een partij drugs af te leveren.

Een van de Polen is maandag door het hof veroordeeld tot 3 jaar cel, wegens zijn betrokkenheid bij de drugsdeal en de beroving.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook