vrijdag 16 oktober 2009

Pedofiel laakt stemmingmakerij Eindhoven

De veroordeelde pedofiel Sytze van der V. (61) die door de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel toegang tot de stad is ontzegd, beschuldigt de gemeente van stemmingmakerij. De vrees voor onrust, oproer of wanorde is ongegrond. Het bevel voor een gebiedsverbod is gebaseerd op informatie die de gemeente bij elkaar heeft gegoogled.

Zijn advocaat André van Knippenbergh heeft dat vandaag betoogd bij de rechtbank in Den Bosch tijdens een geding dat zijn cliënt tegen het gebiedsverbod heeft aangespannen.

De pedofiel wilde na zijn vrijlating vorige maand in alle rust terugkeren naar Eindhoven, waar hij het grootste deel van zijn leven heeft gewoond. Alle publiciteit door het proefballonnetje van de burgemeester maakt dat onmogelijk, aldus de raadsman.

Het is voor het eerst dat een gemeente het gebiedsverbod uit de gemeentewet inzet om een pedoseksueel te weren. Van Gijzel vreest onrust omdat de man zich na zijn vrijlating en zolang de cassatie tegen zijn straf loopt vrij kan bewegen en zich niet hoeft te houden aan het toezicht door de reclassering. De gemeente ontkent dat het besluit onzorgvuldig en ongemotiveerd is genomen.

Een gedragscontract dat de pedofiel, reclassering en gemeente hadden afgesloten zegde de pedoseksueel kort voor zijn vrijlating op. Onderhandelingen over de voorwaarden van een eventuele vestiging in Eindhoven gingen tot in de uren voor het kort geding door maar de onenigheid tussen partijen werd alleen maar groter, bleek vrijdag tijdens het kort geding.

Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde Sytze van der V. tot 36 maanden celstraf waarvan een kwart voorwaardelijk voor verkrachting van en ontucht met vier minderjarige jongens uit de Eindhovense wijk Woensel. Het was zijn derde veroordeling wegens zedendelicten met minderjarigen en vanwege de ernstige vrees voor herhaling legde het hof de bijzonder lange proeftijd van vijf jaar op.

Volgens zijn advocaat leidt Van der V. op dit moment een zwervend bestaan. De rechter in Den Bosch doet op 27 oktober uitspraak over zijn gebiedsverbod.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eveneens 15 jaar cel voor moord Pascal Keijzer in Hoger beroep

Emiel T.(38)is vandaag door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op Pascal Keijzer (16) uit Hoogkarspel. T. stak Keijzer op Koninginnedag in de gemeente Wervershoof in zijn hals. Kort daarna overreed hij hem met zijn auto. Het hof kwalificeerde het misdrijf als moord.

Medeverdachte Michel van B. (43) werd tot zes jaar cel veroordeeld. In zijn geval verklaarde het hof diefstal met geweld met dodelijk gevolg bewezen. De opgelegde straffen zijn gelijk aan de eisen van het Openbaar Ministerie in hoger beroep. De rechtbank in Alkmaar legde T. in eerste aanleg vijftien jaar op en Van B. acht jaar.

Pascal Keijzer was een jeugdige drugshandelaar. Emiel T. wilde hem op de bewuste dag beroven van zijn handelswaar en zijn geld. In het verleden zou Keijzer drugs van slechte kwaliteit aan T. hebben verkocht. Het hof is bij het vellen van zijn oordeel uitgegaan van het relaas van verdachte Van B., die opening van zaken heeft gegeven. Aan de lezing van T., die getracht heeft zichzelf vrij te pleiten door Van B. te beschuldigen van excessief geweld, hechtte het hof geen geloof. Het hof hekelde het feit dat T. geen enkele compassie heeft getoond met de nabestaanden van Pascal Keijzer.

T. en Van B. zijn, nadat Keijzer was neergestoken en ernstig gewond op de grond lag, aanvankelijk weggereden. Na een paar honderd meter bedacht T. zich en keerde hij de auto. Het tweetal reed terug. Van B. werd opgedragen de auto te verlaten om een telefoon te zoeken. T. reed daarop over Keijzer heen. Volgens het hof is komen vast te staan dat Pascal Keijzer daardoor om het leven is gekomen. Bruut en laf, zo omschreef het hof de manier waarop de verdachten Keijzer hebben aangevallen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook