zaterdag 8 mei 2010

Sander V. vervolgd voor moord Milly Boele

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten de verdenking tegen politieman Sander V. te verzwaren van doodslag naar moord.

De verhoging volgt op een interview met de ouders van de Milly in de Telegraaf van zaterdag. Daarin geven zij te kennen dat de eis van doodslag hen niet ver genoeg gaat. Op doodslag staat een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar. Voor moord, waarbij sprake moet zijn van voorbedachte rade, levenslang. In Nederland wordt een levenslang veroordeelde ook daadwerkelijk zijn of haar hele leven niet meer vrijgelaten.
De ouders van Milly stellen in het interview de verdenking moord zonodig af te willen dwingen in een artikel 11 procedure bij het gerechtshof. Dat is nu dus niet meer nodig.

Frank van Ardenne, de advocaat van Milly's ouders, snapte de keuze voor doodslag al helemaal niet: ‘Normaal wordt er door justitie zo zwaar mogelijk ingezet. In deze zaak gebeurt dat niet, terwijl de omstandigheden zich daar juist wel voor lenen. Sander V. heeft Milly immers uit haar woning meegenomen. Dan zou je toch voorbedachte rade kunnen vermoeden.’

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook