zondag 27 april 2008

De dood van Cassandra van Schayk

Een jaar geleden -14 april 2007- werd het lichaam Cassandra van Schayk gevonden in het water bij het Schateiland in de Noorderplassen buiten Almere. Vanavond was er een uitzending van Peter de Vries aan de zaak gewijd.

Het betreft hier een moeilijke zaak die waarschijnlijk nooit opgelost zal worden omdat er teveel losse einden zijn en de doodsoorzaak niet kon worden vastgesteld. Het enige dat het NFI rapport kan zeggen is dat de bevindingen passen bij, maar niet bewijzend zijn voor, verdrinking.
Er is met name geen spoor extern geweld aangetroffen. Dat houdt in dat als er inderdaad toch een misdrijf is gepleegd en de twee hindoestaanse mannen met wie zij het laatst is gezien daar verantwoordelijk voor zijn, als deze gevonden worden de politie nog steeds geen stap verder is.
"Dat meisje? nee, we zouden haar een lift geven, maar toen kwam ze plots een bekende tegen en is ze daar mee meegegaan". Zelfs als een van de mannen (of een andere) tot op het Schateiland getraceerd kan worden, volstaat het om te zeggen: "Ik had het koud en wilde naar huis, maar zij was dronken en lalde maar wat, toen ben ik maar gegaan".
Diep tragisch voor de familie, maar ik zie de oplossing niet 1-2-3 komen. Als er een misdrijf is gepleegd, zal dat alleen uitkomen als iemand zijn mond niet kan houden.

Update 2 April 2009: Vanavond laten in het paragnostenprogramma 'Het zesde zintuig' weer een aantal waarzeggers dan wel andere piskijkers hun licht schijnen over de zaak Cassandra van Schayk. Het enige goede wat hier uit komt is dat er weer want aandacht voor de zaak is. Een eerdere uitzending van Peter de Vries leverde niks op.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Paus gevlucht naar Castel Gandolfo

Dit was zo'n beetje de stijl van de berichten over het feit dat Joran van der Sloot gezien was in Thailand. Een bericht van geenerlei waarde met onzinnige tendentieuze kop. Na de "hang-him-high" uitzending van Peter de Vries over Joran is het niet verbazend dat Joran niet meer gewoon bij de Albert Heijn boodschappen kan doen en dat hij dus even zijn neus niet meer laat zien in Nederland is dan ook begrijpelijk.

Daarmee is dat niet direct een vlucht, die door sommigen zelfs al wordt gezien als 'bewijs' dat hij iets te verbergen heeft. Wellicht zit hij 'ondergedoken' in Duitsland zoals ook wel wordt beweerd maar had hij behoefte aan een beetje zon en is hij een weekje op vakantie. Who knows, who cares. Als Joran inderdaad betrokken was bij het verbergen van het lijk van een plots overleden Nathalee, dan kun je daarvoor in Aruba 6 maanden krijgen en dat heeft hij inmiddels al in voorarrest uitgezeten.

Zijn 'echte' straf -verdiend of niet- moet nog beginnen: praktische verbanning uit Nederland en de Antillen, een afgebroken studie en sterk afgenomen carriere kansen. Niet verwonderlijk al hij inderdaad even op krachten wil komen onder de zon waar niemand hem kent.

Eveneens wordt er nu beweerd dat hiermee 'bewezen' is dat Joran niet in een psychiatrische kliniek zit, suggererend dat hiermee de zoveelste leugen van Joran is ontmaskerd. Het verhaal van de psychiatrische kliniek is een plotseling opduikend gerucht geweest en is niet bevestigd door Joran of zijn familie. Als volgende maand blijkt dat de Bangkok-foto niet in Bangkok, maar op de Albert Cuyp markt is genomen, wordt dat waarschijnlijk ook Joran aangewreven.

Dan was er ook het recente nieuws dat Joran vanuit Thailand een 'vriend' zou hebben opgelicht. Deze man Martin Bakx, zo bleek bij RTL boulevard en raar genoeg had deze een foto van Joran aan de wand hangen en zelfs een heel foto album van Joran. Is dat normaal? Volgens het verhaal had de man Joran 1000 euro gestuurd, tesamen met de inlogcodes van zijn bank. Welk ander doel kan dat dienen dan het overhandigen van een blanco cheque? Klaarblijkelijk had Joran hem voorgesteld dat hij een halfjaar bij deze man zou komen wonen en dan 'zorg ik ervoor dat we het heel goed hebben samen' zou Joran gezegd hebben. Duidelijk een man met homo-erotische fantasieen die zijn goede oordeel verloor.

Ook was er nog het onzin verhaal dat Joran de miljonairfair zou openen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook