zaterdag 24 juli 2010

Duitser filmt in kleedhokjes

Gisteravond is in een zwembad in Emmen een Duitser opgepakt nadat hij met zijn camera stiekem opnames maakte in kleedhokjes waar nietsvermoedende vrouwen zich om stonden te kleden.

De man viel door de mand toen hij een 24-jarige zwemster die in het hokje naast hem zat probeerde op beeld vast te leggen Zij zag tot haar grote schrik de camera en ging verhaal halen bij de filmer en het zwembadpersoneel. Ook werd de politie ingeschakeld. Die heeft de Duitser opgepakt en zijn videocamera in beslag genomen. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Ben benieuwd wat voor straf hij krijgt. Enige tijd geleden werd nog een man vrijgesproken die in een zwembad mannen onder de douche filmde. Dat mocht van de rechter.
Een man die echter op het strand topless vrouwen fotografeerde werd wél veroordeeld. Dat mocht niet van de rechter.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode bij (eigenlijk: vóór) gasexplosie in Veldhoven

Linda in gelukkiger tijden
Bij een gasexplosie en de daaropvolgende uitslaande brand in een tussenwoningwoning aan de Boekweitstraat 21 in Veldhoven is zaterdagmorgen de bewoonster Linda de Graaf (30), om het leven gekomen. De bewoner van de woning, Joost de G. (33), is door buren uit huis gehaald en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar de politie hem heeft aangehouden. De toestand van de man toestand is niet kritiek. Volgens de buren die hem uit huis haalden lag de vrouw 'boven op bed, helemaal bedekt met bloed'. Naar verluidt werd zij aangetroffen met ingeslagen schedel. Haar man, Joost de G. is de zanger van de hardcore R&R band 'Discipline'.

De politie houdt 'uitdrukkelijk' rekening met een misdrijf. De aangehouden man zou de explosie mogelijk bewust hebben veroorzaakt vanwege relatieproblemen.

Twee kinderen die in het huis wonen, waren tijdens de gasexplosie en brand niet thuis. Het betrof een kind van de vrouw en een kind van de man, elk uit een eerder huwelijk. Het echtpaar had samen geen kinderen. Zij worden nu opgevangen bij familie. De politie gaat zondag verder met het onderzoek, dan zal er ook sectie plaats vinden.

Buurtbewoners hoorden om kwart over zeven een harde knal en zagen hoe het glas op de bovenverdieping eruit geslagen werd. De zolderverdieping van het huis zakte in en dakpannen gleden naar beneden. Na de explosie sloegen de vlammen al snel uit het dak. Het huis brandde volledig uit.

De brandweer was zaterdagmorgen urenlang aan het blussen waarbij het gaslek dat bij de explosie ontstond voor extra problemen zorgde. Naastgelegen woningen liepen rook- en waterschade op.

Update 26 juli 2010: Uit sectie is gebleken dat de vrouw al dood was vóór de brand. Zij is door geweld om het leven gekomen. De man zou een 'gedeeltelijke bekentenis' hebben afgelegd. Dat zou zowel het ombrengen van de vrouw alswel het veroorzaken van de explosie betreffen.
Update 30 juni 2010: Linda blijkt 2 dagen vóór het gebeuren al zwaar mishandeld te zijn door haar man. Zij kwam tegen verwachting vrijdag niet opdagen op de verjaardag van haar zoontje die toen bij zijn oma verbleef.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook