vrijdag 30 juli 2010

Vrouw in Veldhoven al voor explosie mishandeld

Linda de Graaf-Manders (30) uit Veldhoven die afgelopen zaterdag 24 juni 2010 dood werd gevonden in een huis aan de Boekweitstraat in Veldhoven, blijkt vrijwel zeker al twee dagen eerder zwaar mishandeld te zijn door haar partner Joost de G.(34). Dat bevestigen verschillende welingelichte bronnen onafhankelijk van elkaar.

Het openbaar ministerie wilde gisteren niet inhoudelijk ingaan op het tijdstip van overlijden van de vrouw. „We zijn nog in afwachting van het sectierapport”, aldus een woordvoerster.

Joost de G. heeft inmiddels 'gedeeltelijk' bekend dat hij haar om het leven heeft gebracht en een gasexplosie in het huis heeft veroorzaakt.

De vrouw werd zaterdagochtend gevonden terwijl het huis in brand stond. De man werd later in het ziekenhuis aangehouden. Een dag eerder was de vrouw volgens diverse bronnen ongebruikelijk genoeg niet verschenen op de verjaardag van haar zoontje, dat bij familie verbleef.

Update 3 augustus: Het voorarrest van Joost de Graaf is vandaag met 3 maanden verlengd. Dat is de maximale  verlenging die in één keer kan worden gegeven. Inmiddels is bekend dat Linda al voor de brand al aan hersenletsel was overleden.
Update 13 Mei 2011: Joost krijgt 13 jaar voor doodslag en brandstichting

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook