vrijdag 20 mei 2011

Dode vrouw in Helmond | Gelinkt aan moorden Zwijndrecht

Markiesstraat / Haagstraat
In een woning op de hoek van de Markiesstraat en de 1e Haagstraat (foto) in Helmond is vrijdagavond een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie sluit een misdrijf niet uit. Hoe de persoon om het leven is gekomen is nog niet duidelijk.

Update 21 mei: Na aanvankelijk gesproken te hebben over een 'mogelijk lijk', heeft de politie vandaag bevestigd dat er inderdad een lijk in de woning is gevonden en dat dit te maken heeft met de 3-voudige moord in Zwijndrecht, op 16 mei.

Het lijk werd gevonden na een aanhouding van een verdachte in de drievoudige moordzaak in Zwijndrecht. Naar aanleiding van die aanhouding deed de politie invallen in Den Bosch en in Helmond. Daar trof de politie het levenloze lichaam aan. De politie gaat uit van een misdrijf. (Tja, ze bleek doodgeschoten)

Op het adres in Helmond zou volgens buurtbewoners nog niet zo lang een Turk van achterin de twintig wonen. De in Den Bosch aangehouden Helmonder is 25

Update 22 mei 2011: De in Helmond gevonden dode is de Azerbeidjaanse Farida Fargat (20)  uit Amsterdam die sinds 12 mei vermist werd. De man die op het adres ingeschreven staat is Faig B. de ex-vriend van Nargiz Achoendova, de jongste van de twee zussen die samen met hun moeder op 16 mei in Zwijndrecht werden omgebracht. Faig B. is tevens de in den Bosch gearresteerde man.

Farida was een ex-vriendin van Faig B. Zij had hem 5 jaar geleden aan de kant gezet, net als Nargiz deed. Faig B. had haar toen al ontvoerd en bedreigd.
Volgens haar familie hadden zij direct na haar verdwijning Faig B. als verdachte getipt maar deed de politie niks met die tip.

Update 19 augustus 2011: Faig B. heeft de moorden bekend.
Twee vermeende handlangers van B. staan op 27 oktober terecht. Het gaat om Emrullah I. (26) uit Helmond, die ervan wordt verdacht te hebben geholpen met het verpakken van het stoffelijk overschot van Farida Fargat en met het verwijderen van sporen. Hij zou ook het vermoedelijke moordwapen, een pistool met geluiddemper, hebben verstopt in de woning van zijn ouders.
Datzelfde vuurwapen werd later gevonden in een tas op de zolder van de andere verdachte, Zaoer K. (45) uit Den Bosch. Hem wordt verboden wapenbezit ten laste gelegd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Gevangene Nieuwegein dood onder verdachte omstandigheden

 In de gevangenis van Nieuwegein is deze week een gedetineerde (35)  onder verdachte omstandigheden overleden. Dat zegt althans een medewerker van de gevangenis die liever anoniem wil blijven tegen RTV Utrecht.

De dakloze man had hartproblemen en het gevangenispersoneel was daarvan op de hoogte. Zijn advocaat heeft meerdere keren aangegeven dat zijn cliënt extra medische zorg nodig had. Hij zou op een wachtlijst hebben gestaan om geopereerd te worden.

Toen de man afgelopen week 's nachts onwel werd en om hulp riep, kreeg hij volgens de tipgever alleen een kalmeringstabletje. De advocaat van de man zegt dat de directie hem heeft gemeld dat de gevangene waarschijnlijk voor middernacht is overleden en dat hij de volgende morgen dood in zijn cel is gevonden.

De tipgever zegt echter dat de man rond 7.00 uur 's morgens nog op zijn celdeur heeft gebonsd. De advocaat van de overleden man is geschokt en gaat maandag aangifte doen van nalatigheid en dood door schuld. Het ministerie van Veiligheid en Justitie ontkent dat de man om hulp heeft geroepen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook