zaterdag 2 oktober 2010

Vrouw doodgestoken in Heesch

Door een steekpartij in het appartementencomplex De Drie Leliën aan de Schoonstraat in Heesch (Noord-Brabant) is vanavond Lies van Bakel - Van der Leest (63) om het leven gekomen.

Om half tien kreeg de politie een melding van een vechtpartij in het betreffende appartement. Zij troffen daar het levenloze lichaam van de vrouw met steekwonden aan. In de woning was ook een andere vrouw (49) uit Kootwijterbroek aanwezig. Zij is als verdachte gearresteerd. Wat er zich precies in het appartement heeft afgespeeld, is vooralsnog onduidelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Joran probeert te ontsnappen | De leugens van Nancy Grace

Joran probeert te ontsnappen volgens CNN
Op CNN maakt misdaadverslaggeefster Nancy Grace gewag van ‘breaking news’ dat Joran van der Sloot op 15 september een bewaarder aangevallen zou hebben en vervolgens probeerde te ontsnappen.

Hij zou zijn eten hebben neergegooid zeggende dat het vergiftigd was, een bewaarder geslagen hebben en vervolgens getracht hebben naar buiten te rennen. Na één deur zouden de bewaarders hem op de grond hebben gewerkt en terugebracht hebben naar zijn cel. Dit zou gebeurt zijn enige dagen na het bezoek van Beth Holloway aan zijn cel (waarvan we nog steeds niet weten of dat daadwerkelijk heeft plaats gevonden)

Waar of niet waar, Nancy Grace staat niet bekend om haar betrouwbaarheid. Zij is een ex-officier van justitie in amerika, die herhaaldelijk op de vingers is getikt voor het overstappen van haar bevoegdheden waaronder het verzwijgen van ontlastende getuigen, het manipuleren van bewijs en het verrichten van illegale huiszoekingen waarbij zij eenmaal zelfs vergezeld ging van een CNN cameraploeg. Een en ander leidde o.a. tot een ‘mistrial’ in de zaak Bell vs de Staat Georgia en de heropening van de zaak tegen zakenman William Carr die valselijk beschuldigd en veroordeeld was wegens moord op zijn vrouw. Carr werd vervolgens vrijgesproken.

Nancy Grace in actie
Nancy grace3
In een door haar geschreven boek over de moord op haar verloofde tijdens haar studententijd bleek zij meerdere dingen verdraaid en verzonnen te hebben. Voorts wordt zij als verantwoordelijk gezien voor de zelfmoord in 2006 van Melinda Duckett (21), die zich doodschoot daags na een TV interview met Grace, waarin Grace haar neerzette als schuldige aan de vermissing van Duckett’s zoontje Trenton (2). (Duckett’s pleegouders klaagden Grace aan

Voorts beschuldigde zij in 2006 herhaaldelijk en openlijk in de media de leden van het Duke Univercity lacross team van verkrachting van stripteaseuse Crystal Gail Mangum. Uiteiteindelijk bleken zij onschuldig en Mangum gaf toe dat de aangifte vals was. Aanklager Nifong werd geroyeerd. Mangum werd niet vervolgd. (Later wel, voor poging tot moord op haar vriendje en kindermishandeling.) 

Toen in 2002 Elizabeth Smart (14) werd gekidnapped, beschuldigde Grace openlijk –op Court TV en in CNN’s Larry King live- de verdachte Richard Ricci, die door de politie gearresteerd werd op geen andere grond dan dat hij een strafblad had en voor de Smart familie had gewerkt. Zij beschuldigde tevens de vriendin van Ricci van medeplichtigheid. Ricci stierf gedurende zijn voorarrest. Negen maanden na de ontvoering werd Elizabeth Smart gevonden in gezelschap van haar echte ontvoerders: Brian David Mitchell en Wanda Ileen Barzee. Ricci en zijn vriendin bleken niets met de ontvoering te maken te hebben. In een interview dat Grace vervolgens had met Elizabeth Smart schoffeerde zij Smart herhaaldelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw gevonden in woning in Haren

In een woning aan de Weg voor de Jagerskampen in Haren in Groningen is zaterdagochtend het stoffelijk overschot van Simone Stäbler (49) aangetroffen. Simone Stäbler is door geweld om het leven gekomen. Derck (17) (foto), de zoon van het slachtoffer is aangehouden als verdachte.

De zoon zou zijn vader Johan - die in Californië, Amerika mede zijn daar studerende dochter Rosa (19) had bezocht - bij het station in Haren ophalen. Daar vertelde hij zijn vader “dat er iets ergs was gebeurd”. De politie wilde gisteren niet bekendmaken hoe lang Simone Stäbler al dood in de woning moet hebben gelegen.

Simone Stäbler  is doodgeslagen met een hockeystick.

Update 13 jan 2011
Op 13 jan 2011 wordt een jaar jeugddetentie geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Na de behandeling van de zaak kwam het OM met een korte verklaring. Daarin staat te lezen dat de jongen zijn moeder in een opwelling met de hockeystick heeft geslagen en dat er sprake was van hoogopgelopen spanningen in het ouderlijk huis. De jongen is volgens deskundigen sterk verminderd toerekeningsvatbaar, maar hoeft geen behandeling omdat justitie geen gevaar ziet voor herhaling.

Simone - die wordt beschreven als een perfectioniste- schijnt enorme druk uitgeoefend te hebben op haar kinderen en met name op Derck, nadat zijn zus - om redenen waar we niet lang stil bij hoeven te staan- naar Amerika was vertrokken.

Op 2 oktober was het weer raak: Simone was ontevreden over de prestaties van haar zoon en gaf hem een klap. Dat was teveel voor de jongen en hij haalde uit met een hockystick.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook