vrijdag 30 september 2011

Dode man in flat in Roermond

Vanavond is in een flat aan de Schepen van de Poortenstraat in Roermond het lijk van een man gevonden dat daar hoogstwaarschijnlijk al twee dagen lag. Volgens buurtbewoners gaat het om een Marokkaan, die na een conflict in het drugscircuit om het leven zou zijn gebracht.

In de flat op de tweede verdieping woonden drie Marokkaanse mannen. Woensdagavond zou er een hoop lawaai in het appartement zijn geweest. Volgens een buurtbewoner was er eerst een hoop geschreeuw en daarna knalde er een deur. Daarna bleef het stil totdat vanavond de politie met groot materieel arriveerde.

De omwonenden zeggen dat de wijk Tichelarijveld grote problemen heeft met drugsoverlast.  In de hele wijk zijn er dealeradressen, waar je ook voor gestolen spullen terecht kunt. Drugshandel en heling is er aan de orde van de dag. Ook de drie mannen die in de flat van de moord woonden, leidden een schimmig leven. Regelmatig kwamen van allerlei mensen over de vloer. Dat dit een keer zou gaan gebeuren, stond voor de buurt wel vast

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: tot 15 jaar cel voor liquidatiepoging

Twee Amsterdammers en de Utrechter Rachid A. (31) zijn door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 15 jaar voor de liquidatiepoging op een man (28) uit Amsterdam. De rechtbank vindt dat bewezen is dat de drie op kerstavond 2010 in Castricum het slachtoffer hebben geprobeerd om te brengen door op hem te schieten en hem in zijn auto in brand te steken.

De Amsterdammer overleefde de aanslag door uit de auto te kruipen en zijn lichaam in de sneeuw te doven. De hoogste straf kreeg Rachid A., die het slachtoffer viermaal heeft beschoten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis 4½ jaar voor geweldadige verkrachter

Tegen de in Suriname geboren Amsterdammer Rufus S. (33) is 4½ jaar en tbs met dwangverpleging geëist wegens een serie gewelddadige verkrachting, gijzeling en poging tot doodslag in Amsterdam in 1996. 
S. werd pas eind 2009 gearresteerd, na een DNA-match. Hij was toen aangehouden voor een andere zaak.

Het werd 10 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook