vrijdag 21 november 2014

Man in Vlaardingen dood na ruzie met vrouw

Een man (52) uit Vlaardingen is vanavond overleden nadat hij eerder op de dag tijdens een ruzie gewond was geraakt. De man had ruzie met een Vlaardingse vrouw (41).

  Tijdens die ruzie probeerde de vrouw weg te rijden in haar auto. De man wilde haar tegenhouden maar kwam daarbij ten val. Hij is nog gereanimeerd, maar is 's avonds overleden in het ziekenhuis.

  De vrouw zit niet vast, maar is formeel nog wel verdachte in de zaak.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Verdachte moord bloemenman vrijgelaten

  De vrouw (48) uit Hensbroek (Noord-Holland) die 18 november werd aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij het verstoppen van het lichaam van Rolf Langenberg uit Beets, beter bekend als de 'bloemenman', is vandaag vrijgelaten. Ze blijft wel verdachte, meldt de politie.

   Langenberg, die zowel aan huis als op markten bloemen verkocht, werd begin oktober als vermist opgegeven. Kort daarna vond de politie bij zijn woning menselijke resten die van Langenberg bleken te zijn. Eerder hield de politie al een

   man (53) aan die bwordt verdacht van moord of doodslag. Deze man zit nog vast.

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

   Geen straf voor ‘Mein Kampf’ verkoper

   De Amsterdamse galeriehouder Michiel van Eyck (52 die enkele antiquarische exemplaren van Mein Kampf heeft verkocht, krijgt geen straf omdat hij volgens de rechter niet strafbaar is. Wel is hij het exemplaar kwijt dat de politie eerder in beslag nam.

    De rechter vindt een veroordeling te ver gaan in het licht van ‘maatschappelijke ontwikkelingen’, zoals de eenvoudige verkrijgbaarheid van het boek van Adolf Hitler via internet. Volgens de rechter is een veroordeling niet noodzakelijk ter bescherming van (vooral) Joden tegen discriminatie, belediging en aanzetting tot haat. Er kunnen volgens de rechter in een ander geval wel omstandigheden denkbaar zijn dat een straf op zijn plaats is.

    Federatief Joods Nederland deed vorig jaar aangifte wegens de verkoop van het boek in de Totalitarian Art Gallery van Van Eyck.

    Het Openbaar Ministerie (OM) had een geldboete geëist van 1000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. De rechtbank is het met justitie eens dat het omstreden boek nog steeds uitlatingen bevat die beledigend zijn voor Joden en dat het aanzet tot haat, discriminatie en gewelddadig optreden tegen Joden.

    De verkoop van Mein Kampf blijft daarmee onder bepaalde omstandigheden verboden in Nederland, bijvoorbeeld als de verkoper tot doel heeft haat te zaaien. Dat betekent echter niet dat het per definitie strafbaar is om het boek te verkopen.

    Michiel van Eyck en zijn advocaat Gerard Spong vinden het verbod achterhaald. Op internet kan iedereen het kopen of downloaden en in veel andere landen is Mein Kampf vrij verkrijgbaar. Ook zei Van Eyck dat alleen historici en verzamelaars het boek kochten.

    Spong is verheugd over de vrijspraak van zijn cliënt en de uitspraak. “Het komt er eigenlijk op neer dat het verbod achterhaald en uitgehold is. Er komt wel heel veel creativiteit bij kijken als het OM weer iemand gaat vervolgen.” Justitie moet de uitspraak nog bestuderen en weet nog niet wat de consequenties zijn voor de verkoop van het boek door anderen.

    De uitspraak lijkt veel op de vorige veroordeling, in 1999. Een man die op een boekenmarkt exemplaren van Mein Kampf aanbood, ging toen ook vrijuit omdat hij er “geen kwade bedoelingen” mee had. De man was destijds echter wel strafbaar: hij deed iets wat verboden was.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

    Uitspraak: Pool krijgt taakstrafje voor doodrijden van een opa, oma en kleinkind

    mr. A.K. Kleine
    de rechter mr. A.K. Kleine
    De Pool Sebastian D. (33) is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor het veroorzaken van ongeluk in Meijel, op 19 Mei 2013 waarbij drie mensen om het leven kwamen. De OvJ had 15 maanden cel geëist.

     Door het ongeval kwamen vorig jaar mei drie familieleden – Riek Hanssen (64), haar echtgenoot Sjraar Hanssen (67) en hun kleindochter Ize Derijks (2) - om het leven. De rechtbank acht bewezen dat de Pool zijn auto niet onder controle had, ging slingeren en uiteindelijk op een fietspad terecht kwam en de slachtoffers doodreed. Niet bewezen vindt de rechtbank dat hij veel te hard heeft gereden.

     Uit frustratie over de uitspraak gooide de vader van het doodgereden meisje een stoel naar de rechter. Jammergenoeg mistte die doel.

     De officier van justitie tekent hoger beroep aan. Die schermt met het politieonderzoek waaruit zou blijken dat de man zeker 120 kilometer heeft gereden. Ter plekke geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

     De rechtbank probeert haar gekluns hier uit te leggen. Een goed vonnis zou geen uitleg nodig hebben, maar kortweg komt het erop neer dat Sebastian D ook met 130 de bocht goed zou hebben moeten kunnen nemen en niet met zijn telefoon bezig was… dus dan mag je gewoon 3 mensen doodrijden.

     Of hij is wél schuldig aan het doodrijden.. en dan verdient hij  een fatsoenlijke straf, óf hij is niet schuldig… en dan verdient hij geen straf

     Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

     Meisje ontsnapt aan ontvoerders

     Een meisje (17) is vandaag in Sevenum (Limburg) door een gemaskerde man mogelijk onder bedreiging van een vuurwapen op de Goenjeweg van haar fiets getrokken en in de kofferbak van zijn auto geduwd.

      Onderweg wist het meisje via de achterbank te ontsnappen, uit de auto te springen en in een andere auto te stappen.

      Daarop gingen de ontvoerders, een man en een vrouw, er vandoor. Het meisje raakte gewond omdat ze door de ontvoerder in haar gezicht geslagen werd. De politie heeft een grote klopjacht heeft geopend.

      Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook