woensdag 30 augustus 2017

In Almere neergeschoten meisje overleden

Het meisje (14), dat vrijdag 25 aug werd neergeschoten in een woning aan de Neptunussingel in Almere, is maandag 28 aug aan haar verwondingen overleden.

De vader en de broer van het meisje zijn vrijdagavond al aangehouden. De politie kwam na een melding over een schietpartij met meerdere eenheden naar het huis toe. Agenten zagen in de omgeving iemand wegrennen, meldde Omroep Flevoland. De man werd aangehouden, maar had geen wapen bij zich. De politie zette daarop de omgeving af en ging in het nabijgelegen water op zoek naar het wapen. Een tweede man werd later aangehouden.

De broer wordt verdacht van doodslag en van verboden wapenbezit. Hij wordt voorlopig vastgehouden. De vader wordt beschuldigd van verboden wapenbezit en witwassen. Zijn voorlopige hechtenis is geschorst.

Het OM wil niet zeggen wat de precieze relatie is van de verdachten tot het meisje. Het wil alleen kwijt dat de schietpartij in familiekring gebeurde. De politie doet nog onderzoek naar het incident. Dat onderzoek moet duidelijk maken wat zich precies in de woning in Almere heeft afgespeeld.

Volgens de familie zou het om een ongeluk gaan

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook