maandag 12 mei 2014

Eis: tot 30 jaar in de Purmerland moorden

Het OM heeft vandaag  30 jaar geëist tegen James P (38) en 18 jaar tegen Martijn W, (42) en  Thomas L. (25) wegens betrokkenheid bij het doodschieten van drie mannen  -Mohamed Benbouker (34), Maurice Bouhuijs (40) en Arjan Kools (42) -  op 20 december 2011

De zaak staat bekend als de zogeheten Purmerlandmoorden. Slachtoffers en vermoedelijke daders zaten in de wietteelt en -handel.

De drie slachtoffers werden met een machinegeweer doodgeschoten. Een voorbijganger vond de lichamen van Bouhuijs en Kools diezelfde avond op een afgelegen parkeerplaats bij Purmerland. Het lijk van Benbouker werd een maand later aangetroffen in het Noordhollandsch Kanaal.

De hoogste eis was voor de James P. Hij zou daadwerkelijk hebben geschoten.  Martijn W. wordt gezien als de initiator en organisator. Thomas L. (25) bestuurde op de avond van de moorden de auto met de uitvoerders. Tegen verdachte Arnold van L. spreekt het OM pas volgende week een strafeis uit.

De absolute hoofdrolspeler in de gewelddadigheden, Rahim D., pleegde in mei 2012 zelfmoord, op het moment dat de politie hem in zijn woning in Amsterdam-Noord wilde arresteren. Het OM zei dat tegen hem levenslang zou zijn geëist als hij nog in leven was geweest.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook