maandag 13 juli 2009

Eis 3,5 jaar cel voor ontvoering en verkrachting

Justitie heeft vandaag 3,5 jaar celstraf geëist tegen Sanjaikoemar A.(37) uit het Groningse Ter Apel. De man zou vorig jaar in Lieshout een meisje van 17 uit Boekel hebben ontvoerd en verkracht en een ander meisje hebben bedreigd.

Het meisje stond op 20 juli vorig jaar op de bus te wachten onder bedreiging van een mes in hij zette haar een afgeplakte zonnebril op, trok haar een ’monnikskap’ over het hoofd, troonde haar gearmd mee naar zijn auto waarin ze op haar knieën op de grond moest zitten, liet zich oraal bevredigen en zei dat ze haar ouders niet levend terug zou zien. "Ik heb haar nergens toe gedwongen," zei A., ook niet later in de caravan waar ze zich moest uitkleden en waar ze verder alles maar over zich heen liet komen: "Ik wilde zo graag blijven leven. Ik was vreselijk bang dat hij me zou vermoorden."

Van het incident van de volgende dag werd in de rechtszaal een geluidsopname van de mp3-speler van het meisje afgespeeld, "die haar gierende angst van het moment bijna voelbaar maakte, inclusief het moment dat ze haar horroravontuur thuis hyperventilerend aan haar moeder probeerde te vertellen.

Valgens Sanjaikoemar A. had hij alleen maar de weg willen vragen.

Een dag later trok hij in Aarle-Rixtel een meisje van haar fiets en bedreigde haar met een mes. Daar kwam het niettot een verkrachting.

Al met al dus een zeer lage eis voor bedreiging, ontvoering en verkrachting

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Aangifte tegen anonieme klikspaan

Een stel uit Valkenswaard gaat aangifte doen van smaad en laster tegen de persoon die de politie anoniem vertelde over een vermeende wietkwekerij in hun huis. Advocaat Arie van der Toorn heeft dat maandag bevestigd naar aanleiding van berichten in diverse media. De raadsman dient bovendien een klacht in bij justitie die de informatie onzorgvuldig zou hebben gecontroleerd.

Een indrukwekkende politiemacht viel het huis van de man en vrouw op 1 juli binnen op zoek naar de hennepplantage. Agenten keken in voor de hand liggende ruimtes maar ook in laden, onder de tuintegels en in de kelderkast maar vonden niks. Advocaat Van der Toorn noemt het onbestaanbaar dat de politie het voor tipgevers mogelijk maakt om mensen anoniem aan de schandpaal te nagelen, bewust ellende te veroorzaken en verschoond te blijven van aansprakelijkheid.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

15 година за Бато, слободе говора за Паја у ‘Пампус Цасе’

pajaМаруф 'Паја' Мрзиц (53) [Maruf 'Paja’ Mrzic] (фото) и Милосс' Бато 'Петровић (51) [Milos 'Bato' Petrovic] данас су по суду у Хаарлем док ослобођен и 15 осуђених. Јавни тужилац захтијевао је петнаест година затвора против двојице бивших Југословена јер одговорност за ликвидације друг деалер Срдјан Мирановиц (41) [Srdjan Miranovic].

Мирановиц дана Јануары 12, 2006 пуцао у главном граду Црне Горе у Подгорици. Тхе ОМ је убиство због борби у Амстердаму подземље између група око Уилл Холлеедер и српском злочиначким Сретен Јоцић. Према суду је да је Петровић из његове ћелије еггевен уговора за убиства.

Паја Мрзиц је претходно осуђених у предмету против Уцјена Холлеедер [Holleeder], али се сада вратити на слободи. Бато Петровић је још увек случај са дрогом и забрањено посједовање оружја. Он је више у случају ликвидације.

Правда ће проверити је против ослобађајуће пресуде за Мрзиц жалба је оспорио. Овај случај је важно не само због Мрзиц. Такође Холлеедер за учешће у атентат Мирановиц сматра сумњивим. ОМ се још нису одлучили хоће ли он заправо ће тужити оне сумња. То мај одлука зависи у великој мери о коначном исходу случаја против 'Паја'.

Трећи осумњичени, Лука Бојовицх [Luka Bojovic] је одржан у Србији, јер се од неповезане случају и неће бити изручен јер Србија не екстрадитабле Срби на друге земље.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

15 jaar voor Bato, vrijspraak voor Paja in ‘Pampuszaak’

pajaСербиан транслатион
Maruf 'Paja’ Mrzic (53) (foto)en Milos 'Bato' Petrovic (51) zijn vandaag door de rechtbank in Haarlem tot respectievelijk vrijspraak en 15 jaar veroordeeld. Het Openbaar Ministerie had vijftien jaar cel geëist tegen de twee ex-Joegoslaven wegens medeverantwoordelijkheid voor de liquidatie van drugshandelaar Srdjan Miranovic (41).

Miranovic werd op 12 januari 2006 doodgeschoten in de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica. Volgens het OM was de moord het gevolg van de strijd in de Amsterdamse onderwereld tussen de groepen rond Willem Holleeder en de Servische crimineel Sreten Jocic. Volgens de rechtbank staat het vast dat Petrovic vanuit zijn cel opdracht heeft eggeven voor de moord.

Paja Mrzic is eerder veroordeeld in de afpersingszaak tegen Holleeder, maar is inmiddels weer op vrije voeten. Bato Petrovic zit nog vast voor een drugszaak en verboden wapenbezit. Hij ging eerder vrijuit in een andere liquidatiezaak.

Justitie gaat kijken of het tegen de vrijspraak van Mrzic in hoger beroep gaat aanvechten. Deze zaak is niet alleen belangrijk vanwege Mrzic. Ook Holleeder is voor de betrokkenheid bij de moord op Miranovic als verdachte aangemerkt. Het OM heeft nog geen beslissing genomen of het hem daadwerkelijk voor deze verdenking gaat vervolgen. Mogelijk hangt die beslissing voor een belangrijk deel af van de definitieve ontknoping van de zaak tegen 'Paja'.

Een derde verdachte, Luka Bojovic, is in Servië aangehouden vanwege een ongerelateerde zaak en zal niet worden uitgeleverd omdat Servië geen Serviërs uitleverd aan andere landen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook