vrijdag 30 april 2010

Dode man gevonden bij Den Oever

Vanmiddag is door een wandelaar in het Robbenoordbos, ten zuiden van Den Oever, het stoffelijk overschot van een man gevonden die vermoedelijk door een misdrijf om het leven isgekomen. Het lichaam lag in een bosje, vlakbij het IJsselmeer aan de Noorddijkweg.

Mogelijk gaat het om IJsbrand van Breugel (44) (foto) uit Den Oever die sinds 10 danwel 12 april 2010 wordt vermist.  Hij heeft toen zijn woning aan de Zuid-Gesterweg verlaten en was volgens getuigen in het gezelschap van 3 onbekende mannen die enige tijd in een auto voor zijn huis hebben gestaan.

Update 5-5-2010: De dode man is Gerard Zonneveld (55) uit Beverwijk.

De man werd deze week aan de hand van een door de politie verspreide foto herkend door een politiemedewerker uit de regio Kennemerland. Na identificatie door familie is zijn identiteit bevestigd. Het slachtoffer is geen bekende van de politie.
De politie zoekt getuigen en verspreidde vandaag opnieuw een foto, nu met de kleding die de man vermoedelijk heeft gedragen. Hij is door een misdrijf om het leven gekomen. De toedracht is nog onduidelijk.

Update 15 september 2011: In Almaar wordt een man veroordeeld tot 10 jaar wegens doodslag op Zonneveld en het verbergen van zijn lijk. Hij had Zonneveld bij een insluiping betrapt en hem doodgestoken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in woning Roermond

Vanochtend is in een woning aan de Margrietlaan 12 in Roermond het lichaam van een dode man (88) aangetroffen

Het is nog niet duidelijk wat er zich in het huis heeft afgespeeld. Het zou gaan om de vader van het gezin dat in het huis woont. De politie vermoedt echter een misdrijf. De echtgenote (58) en twee zonen (26 en 30) van de overledene zijn aangehouden.

Update 2 mei 2010: De vrouw heeft bekend haar echtgenoot omgebracht te hebben. De 2 zonen zijn vrijgelaten.
Update 13 september 2011: De echtgenote wordt  veroordeeld tot 1 jaar psychiatrische opname (LJN: BS1682
Update 15 juni 2012:  Het gerechtshof in Den Boschlegt  in hoger beroep Fatima A.  5 jaar celstraf op. Het Openbaar Ministerie had 7 jaar geëist. Het Hof oordeelde dat zij 'sterk verminderd toerekeningsvatbaar' is.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Advocaten en cliënt in gevangenis afgeluisterd

In de Rotterdamse gevangenis De Schie blijken gevangenen tijdens gesprekken met hun advocaat te kunnen worden afgeluisterd met apparatuur die de politie van buitenaf bedient.

De illegale praktijken werden ontdekt door strafrechtadvocaat Frank van Ardenne ontdekt. Het is niet onmogelijk dat verdachten van ernstige misdrijven hierdoor vrijuit kunnen gaan. Van Aardenne heeft aanwijzingen dat er behalve in De Schie, waar bijvoorbeeld Willem Holleeder is gedetineerd, er ook in advocatenkamers in de PI in Krimpen aan den IJssel, opnameapparatuur zit. “Net als veel van mijn collega's vrees ik dat dit veel vaker en in gevangenissen door het hele land gebeurt”, zegt Van Ardenne. Hij heeft demissionair minister Hirsch Ballin (Justitie) gisteren per brief gevraagd de situatie in alle Nederlandse gevangenissen zo snel mogelijk te onderzoeken.

Advocaat Chrisje Zuur, raadsvrouwe van Holleeder, is niet verbaasd. “Ook wij hebben signalen dat we tijdens gesprekken met onze cliënt in De Schie zijn afgeluisterd. Dat is juridisch gezien onrechtmatig en in een rechtsstaat ronduit schandalig. Maar we kunnen het niet hardmaken zoals collega Van Ardenne nu wel heeft gedaan.”

Afluisteren van advocaatgesprekken is gewoon bij wet verboden. Klaarblijkelijk zijn er bewust voorzieningen aangebracht die dit toch mogelijk moeten maken. Dat is een zéér ernstige aantasting van de rechtstaat, maar het zal wel weer met de mantel der liefde worden bedekt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook