woensdag 24 december 2014

Uitspraak: 7 jaar in hoger beroep voor doodschudden baby

Een  man (32) uit Almere is vandaag in hoger beroep veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf, omdat hij zijn twee kleine baby's door elkaar schudde. Eerder kreeg hij nog 9 jaar cel.

  De man schudde eerst in mei 2012 zijn zes weken oude zoontje heen en weer, waarna het kind 17 juni overleed aan het 'shaken baby syndroom'. In september 2013 deed hij hetzelfde met zijn pasgeboren dochtertje, maar het meisje overleefde dat.

  Het gerechtshof vindt, net als de rechtbank eerder, dat bewezen is dat de man doodslag pleegde op zijn zoontje en poging tot doodslag op zijn vijf weken oude dochtertje. Maar het hof legt een lagere straf op omdat de man zelf ook lijdt onder wat er is gebeurd. De aanklager in hoger beroep had juist geëist dat de man opnieuw negen jaar cel zou krijgen.

  De man werd opgepakt nadat zijn zoontje in het ziekenhuis overleed met de onmiskenbare kenmerken van een 'shaken baby'. Hij was de enige die het schudletsel kort daarvoor kon hebben veroorzaakt, gelooft het hof. Hij werd in afwachting van het onderzoek vrijgelaten, waarna zijn vrouw in 2013 een tweede kindje baarde. Toen ook dit meisje in het ziekenhuis belandde werd de man weer opgepakt.

  De man zegt dat hij niet weet of hij het gedaan heeft, omdat hij zich niets van het schudden herinnert. Zijn vrouw en familie staan achter hem.

  Van het meisje is nog onzeker of zij blijvend letsel opliep. Ze werd eerst uit huis geplaatst, maar is inmiddels terug bij haar moeder.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Verdachte Passageproces in Istanbul doodgeschoten.

  Ali Akgun, een van de hoofdverdachten  in het Passageproces, is in Istanbul geliquideerd.

  Ali Akgun, die volgens het Openbaar Ministerie meerdere liquidatieopdrachten gaf en nauw samenwerkte met Willem Holleeder en Dino Soerel, werd afgelopen zaterdag  20 december in zijn auto doodgeschoten.

  Ali’s Nederlandse advocaat Nico Meijering wil geen commentaar geven. Ali Akgun was op vrije voeten omdat hij door de rechtbank in eerste instantie was vrijgesproken. Hij week daarna uit naar Turkije, dat geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland.

  Omdat het OM in hoger beroep ging, hing Akgun nog altijd een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. De Turk zat in Nederland lang in voorlopige hechtenis, onder meer in de extra beveiligde inrichting in Vught.

  Uit protest tegen zijn opsluiting, ramde Ali’s broer met een auto de toegangspoort. Volgens twee kroongetuigen stelde Ali Akgun lijsten op van mensen die moesten worden vermoord. Onder de slachtoffers is Nedim Imac, voorzitter van een Amsterdamse-Turkse voetbalclub. Ali Ekber (Ali) Akgün was ooit getalenteerd voetballer, die speelde in de Turkse club Türkiyemspor. De voorzitter van die club, Nedim Imaç, is in 2007 in Amsterdam-Osdorp geliquideerd. Volgens Peter la Serpe, de eerste kroongetuige in het monsterproces Passage, zat Akgün achter die moord.

  De liquidatie van Akgun gebeurde volgens Turkse nieuwssites op de Istinye Bair-straat, in de wijk Maslak in het noorden van Istanbul. Waarschijnlijk waren er twee daders die in een auto zijn ontkomen. Voorbijgangers trachtten hulp te bieden aan de hevig bloedende Ali Akgün, maar hij stierf ter plaatse

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Dertien jaar cel voor moord op Daphna Beerdse in Cambodja

  De dakloze Chea Pin (35) die de Nederlandse Daphna Beerdsen (31) doodstak en haar dochtertje Dana (19 mnd) fataal verwondde in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh is veroordeeld tot 13 jaar cel.

   De man heeft de moord bekend. Hij verklaarde dat hij Beerdsen en haar kindje had aangevallen toen zij hem bij haar thuis had betrapt. Op dat moment wilde hij een fiets stelen en de vrouw begon om hulp te roepen. Het dochtertje raakte zwaargewond en overleed later in een ziekenhuis in Thailand.

   Daphna Beerdsen werkte in Cambodja voor de Verenigde Naties.

   • Man bekent moorden op nederlandse en haar kind in ...
    02 Dec 2014
    Chea Phin (35) heeft vandaag de moorden op de Nederlandse Daphna Beerdsen (31) en haar negentien maanden oude dochtertje Dana bekend. Op 28 april van dit jaar stak hij Beerdsen dood, waarna hij haar dochtertje ...
   • Dochtertje van vermoorde vrouw in Cambodja overleden
    08 Mei 2014
    Dana, het anderhalf jaar oude dochtertje van de vermoorde Nederlandse Daphna Beerdsen (31) is gisteravond in het ziekenhuis in Bangkok aan haar verwondingen overleden. Dana onderging de afgelopen dagen drie ...
   • Nederlandse vermoord in Cambodja - Pasteurella Blogspot
    28 Apr 2014
    De Nederlandse Daphna Beerdsen (31) is vandaag dood gevonden in haar huis in het Chamkar Mon district in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh. Ze is omgebracht met 6 messteken. Haar dochtertje van anderhalf ...

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook