woensdag 7 juli 2010

Joran wil proces in vrijheid afwachten

Joran van der Sloot heeft bij de rechter in Lima het verzoek ingediend om zijn proces in vrijheid te mogen afwachten. Justitie zal zijn verzoek in behandeling nemen.

Van der Sloot wacht zijn proces af in de gevangenis Miguel Castro Castro in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Inmiddels laat de Peruaanse justitie Van der Sloot psychologisch onderzoeken om zijn verantwoordelijkheid voor de dood van Stephany Flores (21) vast te stellen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Benno L. weigert nieuw onderzoek

Benno LaRue, die vorige week werd veroordeeld tot 7 jaar cel wegens kindermisbruik en aanranding, wil niet meewerken aan nieuw psychiatrisch onderzoek.

Volgens zijn advocaat Pieter van der Kruijs heeft de man geen belang bij nieuw onderzoek op basis waarvan hij alsnog tot tbs met dwangverpleing zou kunnen worden veroordeeld.

Het OM is ontevreden over de veroordeling en gaat is in hoger beroep gegaan. Zij hebben dit onderzoek nodig om Benno alsnog tot TBS veroordeeld te krijgen. Benno heeft natuurlijk helemaal gelijk dat hij geen nieuw onderzoek wil. Waarom zou hij meewerken aan een onderzoek dat het OM wil om hem TBS op te leggen van een ongedefinieerde lengte?

TBS wordt helaas steeds meer gezien als een verkapte methode om iemand levenslang op te leggen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Beverwijker doodgestoken bij ruzie

Yifan Chen (33) uit Beverwijk is laat dinsdagnacht om het leven gekomen bij een steekpartij in een woning aan de Breestraat 126 in Beverwijk.

Hij is vermoedelijk het slachtoffer geworden van een ruzie in de relationele sfeer.

De politie heeft twee broers van de man aangehouden. Het zijn een man (28) uit Rotterdam en een man (32) uit Beverwijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook