maandag 20 april 2009

Overleden man veroordeeld

De rechtbank in Groningen heeft vandaag een man veroordeeld tot 240 uur taakstraf wegens wiethandel. Niets bijzonders ware het niet dat de man afgelopen vrijdag al was overleden. De rechtbank in Groningen was hier echter nog niet van op de hoogte gebracht.

Twee weken geleden moest de overleden man zich voor het hekje melden omdat hij zich schuldig had gemaakt aan het kweken van hennep. Het vonnis werd vandaag uitgesproken, maar dat heeft hij dus niet gehaald.

Naast zijn taakstraf moest hij ook ruim een ton terugbetalen ivm illegaal verkregen winst.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Celstraf geëist na schietincident op Marine-schip

Tegen een 27-jarige Vlissinger die werkt voor de Koninklijke Marine werd bij de militaire rechtbank in Arnhem een celstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes weken geëist wegens een schietincident op de HM Zuiderkruis.

De Vlissinger wordt ervan verdacht dat hij het wapen van een collega die op wacht stond liet afgaan.

Het incident vond plaats op 12 oktober 2007, toen de Zuiderkruis voor de kust van het Kroatische Split lag. De Vlissinger kwam in een jolige stemming aan boord. Volgens getuigen wilde hij de wachtlopende vrouw omhelzen. Twee adelborsten hoorden dat haar wapen werd doorgeladen. Eentje zag zelfs dat de Vlissinger aan het wapen zat. Een fractie later ging het geweer af. De kogel raakte een wachtcommandant in zijn voet. Een vrouwelijke collega raakte gewond door ijzersplinters in haar arm.

Tijdens de rechtszaak ontkende de 27-jarige in alle toonaarden dat hij het wapen had doorgeladen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Arrestant overlijdt in politiecel

Een 40-jarige arrestant is zondag in een politiecel in Tilburg overleden.

Volgens het OM raakte de Tilburger onwel in zijn cel. Arrestantenverzorgers en ambulancepersoneel hebben nog geprobeerd om de man te reanimeren maar de hulp mocht niet meer baten.

De man zou zich zaterdagavond vrijwillig op het politiebureau hebben gemeld omdat hij een verklaring wilde afleggen over een aantal inbraken die hij zou hebben gepleegd. Hierop arresteerde de politie hem en sloot hem op in de cel. Over de doodsoorzaak is nog niets bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook