vrijdag 11 november 2011

Vrouw overleden na steekpartij Vleuten

Een vrouw (45) is in het ziekenhuis overleden nadat ze eerder die dag in haar huis aan de Koetsierlaan in Vleuten werd neergestoken door haar zoon (25).

Haar zoon sloeg na het incident op de vlucht, maar de politie kon hem korte tijd later aanhouden op het NS-station Terwijde. De politie loste daarbij een waarschuwingsschot. De zoon leek erg in de war.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

NFI weer es wat kwijt: de onderkaak van Nicole vd Hurk

Na het opgraven in September  van het stoffelijk overschot van Nicole van den Hurk (15), die in oktober1995 op werd vermoord, is gebleken dat haar onderkaak ontbreekt.

Het stoffelijk overschot werd opgegraven om nieuw onderzoek te doen in de zaak. Dat gebeurde nadat haar stiefbroer zich afgelopen voorjaar bij de politie had gemeld met een bekentenis.

Nicole verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was van haar oma naar haar bijbaantje in Winkelcentrum Woensel. Haar lichaam werd op 22 november van dat jaar gevonden onder snoeiafval in de bossen tussen Mierlo en Lierop. Ze bleek met geweld om het leven gebracht.

Het NFI en de politie zeggen de situatie zeer pijnlijk te vinden. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar wat er sinds 1995 met de stoffelijke resten is gebeurd. Het lichaam is op een bepaald moment teruggegeven aan de nabestaanden. Daarbij is volgens het NFI materiaal achtergehouden voor nader onderzoek. Het is volgens het NFI niet meer te traceren of de kaak daarbij zat. Ook de documentatie uit de jaren negentig bood geen aanknopingspunten.

Het forensisch onderzoek op het lichaam is nu afgerond. Politie en het NFI doen inhoudelijk geen mededelingen over de resultaten daarvan, omdat andere forensische onderzoeken nog lopen. Daaronder is een DNA-onderzoek.

De nabestaanden zijn vanmiddag in een persoonlijk gesprek op de hoogte gebracht. Het stoffelijk overschot van Nicole is vandaag vrijgegeven door het Openbaar Ministerie. Ze wordt binnenkort in besloten kring herbegraven.

Het is niet voor het eerst dat bij onderzoek belangrijke sporen kwijtraken (het hart van Denise Schouten, het ondergoed van Christel Ambrosius, de baby organen in de zaak Anita C., de kleding van Anneke van der Stap). Het NFI stelt dat het onderzoek in de loop der jaren “aanzienlijk” is verbeterd. Zo moeten sporen middels een 'sporenvolgsysteem' tegenwoordig op ieder moment traceerbaar zijn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Lichaam verdwenen Farida Zargar gevonden

Het lichaam van de sinds 5 augustus 2010 verdwenen Farida Zargar (22) is vanmiddag bij een grote zoekactie in het Mallebos in Spijkenisse mogelijk gevonden. Het gevonden lichaam mist een voet. Er moet nog worden vastgesteld of het daadwerkelijk om Farida Zargar gaat. Het lichaam werd gevonden op een plek die werd aangewezen door verdachte Patrick S. (34)

Woensdagochtend werd er al gezocht onder de schuur van de verdachte in zijn tuin. Daarbij werd toen al een voorwerp gevonden, waarvan het OM nu heeft gemeld dat dat een voet was.

Farida Zargar wordt sinds 5 augustus vorig jaar vermist. Zij vertrok die dag aan het einde van de middag van haar werk en is sindsdien spoorloos. Justitie gaat ervan uit dat de vrouw niet meer in leven is.

Patrick S.  wordt verdacht van ontvoering dan wel diefstal met de dood tot gevolg. S. kwam in beeld als verdachte in deze zaak nadat hij was opgepakt voor verboden wapenbezit en bedreiging. Naar aanleiding daarvan werd de woning in de Venusstraat doorzocht.

Daarbij werden onder meer een tas en het paspoort van de vermiste vrouw gevonden. Woensdag startte de politie een nieuw onderzoek (na een tip bij "Meld Misdaad Anoniem") en een graafactie in de tuin van de verdachte, waarbij de voet werd gevonden.

Patrick S. is de halfbroer van Jos van der V. (41) die in 2000 zijn ex-vriendin, de Ierse Roma Lonergan (27) uit Zwartewaal, met een zakmes afslachtte.

Hij begroef haar vervolgens die nacht in zandwingebied De Put. Omdat zijn auto daarna in het zand vastliep, schakelde hij een takelbedrijf in. Toen de chauffeur enkele dagen later van de vermissing van Roma hoorde, kreeg hij argwaan en tipte hij de politie.

Met speurhonden werd het lichaam gevonden. Hij werd 29 november 2001 veroordeeld tot 6 jaar.
Van der V. krijgt binnenkort verlof.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw dood in Rotterdam

Een vrouw (28) is gevonden in een woning in Roitterdam. De vriend (35) van de Rotterdamse is verdachte en zit vast.

De Rotterdammer ging vrijdag naar de politie om melding te doen van de dood van zijn vriendin. De politie gaat uit van een misdrijf, de toedracht wordt nog onderzocht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook