vrijdag 1 januari 2016

Oudejaarsdode blijkt bekende crimineel

De  man (27) uit Weesp die op oudejaarsavond in Kerkdriel is doodgeschoten, blijkt Chahid Y. te zijn, een prominente speler uit de Amsterdamse onderwereld. Zijn broer Chafik (30 jaar) en een vriend uit Utrecht (26 jaar) raakten lichtgewond.

Chahid,  vertrouweling van Gwenette Martha, ontsnapte twee keer eerder aan de dood, een keer in Almere en eenmaal in Amsterdam. Hij was op 22 mei 2014 met Martha een shoarmazaak in Amstelveen uitgelopen toen Martha werd geliquideerd.

Het drietal werd gisteren rond kwart over zes in de avond beschoten in een auto op de parkeerplaats bij een camping in Kerkdriel. Ze vluchtten te voet naar het buurdorp Hoenzadriel, waar ze aanbelden bij een woning. Chahid Y. zou vervolgens in het ziekenhuis zijn overleden. De schutters zouden hun vluchtauto in Zaltbommel in de brand hebben gestoken en toen verder zijn gevlucht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eerste dode van 2016 in Haarlem

Vanmorgen is op de Zomerkade in Haarlem een man (22) uit Haarlem doodgestoken.

De politie heeft vijf mensen gearresteerd, zij wonen allemaal in Haarlem. Onduidelijk is nog hoeveel mensen er gewond zijn geraakt.

Een buurtbewoonster zag vlak voor het fatale incident een zestal jongeren ruzie maken op straat. "Ik zag een groepje mensen, ik denk 6, ruziënd over straat lopen",  "Ik keek even en zag een jongen een meisje tackelen. Daarna zag ik een jongen met zijn schouder uit de kom lopen. Hij schreeuwde dat er iemand in zijn buik gestoken was. De meisjes zijn weggevlucht."

Volgens verschillende buurtbewoners begon de ruzie op de Alberdingk Thijmstraat.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Laatste moord in 2015 in Kerkdriel

Een man is gisteravond overleden nadat hij was neergeschoten, waarschijnlijk op een camping aan de Maasbandijk in Kerkdriel. Twee anderen, een man (26) uit Weesp en een man (30) uit Utrecht, raakten bij deze schietpartij lichtgewond. De identiteit van de dode is nog niet bekendgemaakt. Volgens de politie kan het om een afrekening in het criminele milieu gaan.

De drie gewonden meldden zich in het dorp Hoenzadriel bij een woning aan de Rooyensestraat, waar de politie werd gewaarschuwd. Kort daarna werd duidelijk dat er nog twee plekken waren die met de gewonden verband hielden, aldus de politie. Waarschijnlijk heeft het schieten plaatsgevonden op de camping in Kerkdriel en in Zaltbommel werd een uitgebrande auto gevonden. Die is waarschijnlijk achtergelaten door de daders, vermoedt de politie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook