maandag 10 oktober 2016

Man doodgeschoten bij AMC Amsterdam

Isilnando Kammeron (24) is vanavond doodgeschoten voor het AMC in Amsterdam Zuidoost. Isilnando Kammeron is een bekende crimineel.

Gedurende zijn leven kwam Kammeron veelvuldig met justitie in aanraking. In zijn recentste zaak werd hij in november vorig jaar veroordeeld voor een poging tot moord in de flat Hoogoord in de Bijlmer. Daar had hij een 25-jarige man in de borst gestoken, die vervolgens hevig bloedend politiebureau Flierbosdreef kwam binnenlopen.

Een week daarna werd Kammeron aangehouden in een huis in Hoofddorp. Hij beriep zich op zijn zwijgrecht, maar de rechtbank zag genoeg bewijs dat hij had geprobeerd het slachtoffer zwaar te mishandelen en dat hij de man met de dood had bedreigd. Hij kreeg een jaar cel.


Toen hij 16 was had Kammeron al een fors strafblad opgebouwd met daarop (zware) mishandelingen en diefstallen.

Zo werd hij er van verdacht al op zijn zestiende met geweld een auto te hebben gestolen. Op zijn achttiende werd Kammeron verdacht van twee berovingen.

In augustus van dit jaar werd Kammeron door de Haarlemse rechtbank veroordeeld vanwege een vechtpartij in Hoofddorp in 2014. Daarbij greep hij een meisje bij de keel, trok hij aan haar haren en schopte hij haar terwijl zij op de grond lag.

Ook mishandelde hij een man en uitte hij ernstige bedreigingen tegen andere meisjes: "Ik ga jullie verkrachten, ik kom jullie halen en je krijgt een bullet in je kop." Hij kreeg 60 dagen cel waarvan 54 dagen voorwaardelijk en een werkstraf, maar ging in hoger beroep.

In Hoofddorp was hij in augustus 2014 betrokken bij een zware mishandeling.

Op 3 december 2013 zag een agent hoe twee toeristen met Kammeron in een steegje stonden en nerveus om zich heen keken.

Kammeron bleek de twee mannen op de Nieuwendijk in de Amsterdamse binnenstad te hebben benaderd met het verhaal dat hij een goede coffeeshop wist.

In een steegje eiste hij als tegenprestatie vijf euro van zijn slachtoffers. Hij doorzocht de jaszakken van zijn doelwitten. "Geef me vijf euro en een beetje respect. Ik ben veel sterker dan jullie en heb geen zin om te vechten."

De rechtbank achtte afpersing van twee euro bewezen, en zag wat Kammeron had gedaan als meer dan 'schooierig of opdringerig gedrag'. Hij kreeg zes maanden cel.

Kammeron werd omschreven als 'fysiek groot en stevig' en als iemand die een 'imposante indruk' maakt. Hij was echter ook zwakbegaafd en vertoonde antisociaal gedrag, waarbij hij zeer agressief was. Een psychologisch onderzoek concludeerde in 2015: "Sinds zijn dertiende disfunctioneert verdachte op alle leefgebieden."


Volgens getuigen zou Kammeron vlak voor hij werd doodgeschoten ruzie hebben gehad in een cafe en daaruit gevlugd te zijn.


Het is de derde dode door vuurwapengeweld in de Amsterdam in drie dagen. Zaterdag vielen ook twee doden bij twee schietpartijen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in Almelo waarschijnlijk slachtoffer misdrijf

Ribanna van Montfoort (29) die gisteravond in haar woning aan de De Ruyterstraat in Almelo dood is aangetroffen is zeer waarschijnlijk om het leven gebracht. De politie heeft een man voor verhoor aangehouden.

De toedracht is nog onduidelijk. Sommige buren hoorden een knal die deed denken aan een schot en zagen even later een man zich verstoppen in de bosje tegenover het huis. Een van de buren laat weten dat de politie daar ook iemand heeft aangehouden en meegenomen. Ribanna zou eerder die zondag ruzie hebben gehad met haar vriend die zo nu en dan bij haar bleef slapen. Mogelijk is zij door hem doodgeschoten.

Ribanna was medewerkster van een juridisch kantoor en was een geliefde buurvrouw, zo valt op te maken uit de geschokte reacties in de straat. Ze had vaak aanspraak als ze haar honden uitliet. Ze was lid van een club die golden retrievers fokte en deed met Bowie, een van haarhonden, ook regelmatig mee aan showwedstrijden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook