dinsdag 19 juli 2011

Eis: twee jaar voor doodslaan Rob Sitek | Uitspraak: 20 maanden

Tegen taxichauffeur Sidi Mohamed B. is vandaag in hoger beroep voor het gerechtshof in Amsterdam 2 jaar celstraf geëist. Sidi Mohamed B. heeft Rob Sitek (44) op 5 juli 2009 op het Amsterdamse Leidseplein een dodelijke vuistslag  gegeven. De eis is gelijk aan de straf die B. vorig jaar van de rechtbank kreeg en een jaar minder dan het OM eerder eiste.  Zowel justitie als de veroordeelde was in beroep gegaan.

Het tweetal kreeg in de bewuste nacht ruzie over de ritprijs. Sitek gaf de taxichauffeur een klap, waarop die een vuistslag uitdeelde. De eerste viel hard met zijn hoofd op de grond en overleed aan zijn verwondingen.

Naast het neerslaan van Sitek wordt B. ook verdacht van de mishandeling en bedreiging van een vrouw in november 2007 in Amstelveen. Ook dit zou zijn gebeurd na een ruzie over de prijs van een taxirit.

Update 2 augustus 2011: Sidi Mohamed Belghiti heeft 20 maanden gekregen en is daarmee gelijk vrijgekomen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dubbele moord Middelburg

In een huis aan de Hooge Meesstraat in Middelburg heeft de politie kort na 1 uur Trees Schroevers (55) dood gevonden en haar man Henk (59) zwaar gewond aangetroffen. De man overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De dader -hun voormalige schoonzoon de Belg Fred B. (29) (foto) is nog voortvluchtig. In de loop van de ochtend  leek de man zich op te houden op de begraafplaats, die  vervolgens door de politie werd afgezet.

Daar werd Fred B. in de vroege middag gearresteerd.

Fred B. maakte er geen geheim van te zullen toeslaan. Hij mishandelde eerder al zijn ex-vriendin Amanda en raakte zwaargewond toen hij haar huis in Haarlem in brand stak. Verder vernielde hij de auto van het echtpaar en van hun dochter en gooide hij de ruiten in met stoeptegels.Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook