vrijdag 23 augustus 2013

Moordverdachte (36) pleegt zelfmoord in gevangenis

Chris B. (36), die verdacht werd van betrokkenheid bij de moord op Najib Bouhbouh in Antwerpen, heeft zelfmoord gepleegd in zijn cel in de koepelgevangenis in Haarlem.
De moord op Najib was op 18 oktober 2012. In mei 2013 werd Chris gearresteerd in Antwerpen met een revolver op zak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 4 jaar en TBS voor moord met Stanleymes

Daan Dirk D. (37) die in Haaksbergen op straat zijn vriendin Karin Bok (35) zou hebben gedood, gaat als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt 4 jaar de cel in. Justitie eiste bovendien tbs met dwangverpleging tegen de man. De zaak diende vrijdagmiddag bij de rechtbank in Almelo.

Volgens het OM heeft Daan Dirk D. zijn vriendin op straat voor haar huis om het leven gebracht door haar met een stanleymes te steken en de keel dicht te knijpen. De verdachte verklaarde zelf dat hij zich er niets meer van kon herinneren. De gebeurtenis veroorzaakte veel beroering in het Twentse dorp, een stille tocht een paar dagen later werd massaal bezocht.

Volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum lijdt de man aan paranoïde schizofrenie en verkeerde hij tijdens zijn daad in psychotische toestand. Ze bestempelden hem daarom als in hoge mate ontoerekeningsvatbaar.

Familie en bekenden hadden in de weken ervoor signalen afgegeven dat ze zich zorgen maakten over de man. Een ex-vriendin, die in contact stond met het slachtoffer, had de politie zelfs verzocht actie te ondernemen, maar omdat er geen sprake was van strafbare feiten, kon deze niets doen.

De man stond ook terecht voor de zware mishandeling van twee agenten. Een van hen werd zo ernstig toegetakeld dat hij zijn functie niet meer kan uitoefenen.

De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook