zondag 3 mei 2009

Opnieuw de moord in Berg en Terblijt

In Peter R. de Vries was aandacht voor de moord in Berg en Terblijt in 2004. Politie en ook de Vries richten zich heel erg op Litouwen als oorsprong van de dader(s). Dat is begrijpelijk, want er zijn kleren en een halsketting gevonden die uit Litouwen afkomstig waren.

Peter gaat zelfs naar Litouwen toe, zit in een misdaadprogramma op de Litouwse TV en bezoekt het Litouwse NFI, waar inderdaad steeds goed gecontroleerd wordt of DNA en vingerafdrukken van de dader gematched kunnen worden, niet alleen met de al aanwezige 40.000 profielen in de databank, maar ook met de profielen die dagelijks nieuw binnenkomen. Tot op heden is er niets gevonden.

Dat is vreemd, want FBI profiler Wayne Porter, speciaal voor deze zaak overgevlogen, zei dat de dader weer in de fout zou gaan en dat hij uiteindelijk ergens in een database zou komen.

Wellicht is Litouwen de verkeerde richting. Uiteindelijk als er geen kleren gevonden worden dan had men ivm de andere sporen gezocht richting België.

Wellicht betreft het iemand die kort in Litouwen is geweest maar daar geen banden heeft. Wellicht is het iemand die elders een Litouwer is tegengekomen van wie hij goedschiks of kwaadschiks de kleren en de halsketting heeft afgenomen.

Wat een eerste stap zou moeten zijn (als dat al niet gedaan is), is onderzoek op specifieke kenmerken van het DNA. Je kunt aan DNA zien waar het vandaan komt. Het DNA van een Nederlander is anders dan dat van een Italiaan en anders dan dat van een Litouwer. Onderzoek van het DNA zou dus uit kunnen wijzen of het inderdaad om iemand uit de Baltische staten gaat.

De zaak is bekend als ‘de Limburgse Heuvelmoord’.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man neergeschoten na bedreiging met luchtbuks

luchtbuks Een arrestatieteam van de politie Kennemerland heeft zaterdagavond een man neergeschoten in zijn woning in Lisserbroek. De man had eerder op de avond politieagenten beschoten met een luchtbuks.

Na een familieruzie waren de vrouw en kinderen van de man naar de buren gevlucht. Toen agenten polshoogte kwamen nemen bij de woning van het stel schoot de man met zijn luchtbuks.

Daarom werd een arrestatieteam ingezet en cirkelde er lange tijd een politiehelikopter boven het dorp in de gemeente Haarlemmermeer. Ja, echt waar, een helicopter cirkelt boven een dorp vanwege een luchtbuks.

Bij binnenkomst werd ook het arrestatieteam bedreigd door de man, daarop is hij door de politie neergeschoten. De man is opgenomen in het VU medisch centrum in Amsterdam.

Familie en buren zijn elders onderbracht. Het onderzoek is vanwege de schietpartij overgedragen aan de Nationale Recherche.

Dat je als arrestatieteam voorzichtig bent, ook bij een luchtbuks, is begrijpelijk, maar een helicopter boven het dorp laten cirkelen? Waar is dat in godsnaam voor nodig?! Overtrokken reactie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook