donderdag 23 september 2010

Lijk gevonden Amsterdam Noord

Vanmiddag is bij een onderzoek naar de vermiste Dries Orré (foto) in een groenstrook aan de Beemsterstraat in Amsterdam een stoffelijk overschot aangetroffen. De identiteit van het stoffelijk overschot is nog niet vastgesteld.

Orré leidde een teruggetrokken leven en gebruikte veel alcohol. Onlangs werd zijn woning aan de Markengouw ontruimd in verband met een huurschuld van maanden. Uit de toestand van de woning maakte de politie op dat Dries Orré al lange tijd niet meer in de woning was geweest. De politie sloot een misdrijf niet uit.

Na een oproep in het programma 'Ter Plaatse' kreeg de politie een aantal tips binnen en begon het onderzoek van de groenstrook in Amsterdam. Na enkele uren werd een lichaam gevonden.

Dries Orré was in januari 2002 veroordeeld tot 12 jaar cel voor de moord op Dorinda Despotovic (27) die hij op18 mei 1996 om half negen ‘s morgens in de Jan Luykenstraat in Amsterdam  van dichtbij door het hoofd schoot, op de stoep van het kantoor van de Joegoslavische luchtvaartmaatschappij JAT waar ze werkte.

Dries zou hiertoe zijn aangezet door zijn nicht M.V. (36) en haar man J.F. (48).  Deze laatste had een relatie met Dorinda. Dries meldde zichzelf op het politiebureau in 2001 met de mededeling dat hij Dorinda vermoord had. In hoger beroep kreeg hij 10 jaar. Zijn nicht kreeg als opdrachtgever 12 jaar, haar man werd vrijgesproken.

Update 27 september 2010:
Er zijn twee verdachten van 26 en 32 jaar oud gearresteerd in Den Haag en Gemert. De politie zette bij de aanhoudingen arrestatieteams in.

Update 28 september 2010:
Het lichaam is geidentificeerd. Het blijkt inderdaad te gaan om Andries Orré

Update 19 juli 2011:
Er wordt 18 jaar geëist

Update 2 augustus 2011:
Nico K. (27) en Ramon R.V. (33) zijn door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 14 jaar cel voor de moord op Dries Orré. Onderzoek van de patholoog heeft uitgewezen dat de dood van Orré vermoedelijk zeer pijnlijk is geweest. „Het slachtoffer is in koelen bloede vermoord. Het lichaam begraven langs de snelweg, toont het gebrek aan enig respect.” De straf valt lager uit dan de eis van het OM omdat de verdachten niet eerder voor een soortgelijk delict zijn veroordeeld.

De rechter oordeelde dat het feit dat K. de halfbroer is van het slachtoffer, het misdrijf nog schokkender maakt. Samen met zijn toenmalige vriendin woonde K. destijds bij Orré in. K. maakte kort voor de moord kennis met R.V. Hij zou hem hebben gezegd dat zijn broer een lesje geleerd moest worden, omdat hij pedofiel was. De verklaringen van beide mannen over het gebeurde liepen sterk uiteen.

Het motief voor de moord is niet aan het licht gekomen. Volgens het OM is het het meest waarschijnlijk dat zijn halfbroer iets van K. wist waardoor hij voor jaren in de gevangenis zou kunnen verdwijnen. K. wilde Orré definitief het zwijgen opleggen.

Na de moord streken de verdachten maandenlang de uitkering van Orré op, werd zijn huis onderverhuurd en de begrafenispolis afgekocht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Jongen dood gevonden | vader gearresteerd

Vanmorgen rond 5:15 u. is Justin Jahae (11) (foto) dood gevonden in een woning aan de Plevitsstraat (24) in Sint Joost (Limburg). Zijn vader Pedro Jahae (42) is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn zoon.

De politie werd gewaarschuwd door een familielid die rond half vijf een telefoontje had gekregen van vader Pedro.

Er waren spanningen in het gezin. De moeder Miranda (39) had de woning al geruime tijd verlaten met medeneming van haar dochter (3).

Vrijdag 24 september zou hij 12 worden.

Update 24 september 2010: Pedro Jahae heeft bekend zijn zoon Justin om het leven te hebben gebracht.
Update 18 oktober 2010: Pedro Jahae werd dood in zijn cel in Vught gevonden. Hij heeft zelfmoord gepleegd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook