dinsdag 27 januari 2015

Vrouw vermoord in Zwijndrecht

In Zwijndrecht heeft de politie vandaag het levenloze lichaam aangetroffen van een vrouw (37)

De politie gaat uit van een misdrijf. Een man (37) is aangehouden in de woning waar de vrouw lag.

De omgeving van de plaats delict is afgezet. De reden voor de moord zou gezocht moeten worden in de relationele sfeer.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 24 jaar voor martelmoord op politieinfiltrant

Panamees Alberto T. is vandaag in de rechtbank van Maastricht veroordeeld tot 24 jaar cel voor de moord op politie-infiltrant Guido Kosterman (25) in 2012. De moord stond ook wel bekend als de loodsmoord. Hij zou doodgemarteld zijn, waarna hij in brand werd gestoken. Kosterman werkte als infiltrant van de politie.

Eerder werd 20 jaar cel tegen T. geëist. De strafmaat viel hoger uit vanwege het gruwelijke karakter van de moord. Ook was het gedrag van T. tijdens het onderzoek van invloed op de strafmaat. Zo weigerde hij zich te laten onderzoeken door een psychiater en weigerde hij mee te werken aan een rapport van de reclassering. De rechter sloot herhaling bovendien niet uit.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Tweede arrestatie dood Les Strijder

De politie heeft vandaag een man (34 uit Warnsveld als tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Les Strijder (53) uit Ede in 2002.  Vorige week werd al een man (36) uit 't Harde aangehouden.
Les Strijder is mogelijk slachtoffer geworden van antihomogeweld. Hij werd op 22 november 2002 's nachts rond 04.30 uur dood aangetroffen op de parkeerplaats De Bosberg bij Hilversum, destijds een ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen.

Strijder lag in de berm naast zijn auto, waarvan de motor nog draaide. Hij leek te zijn overleden aan een hartaanval en het onderzoek werd al snel gesloten. Het bleef echter onduidelijk waarom Strijder op De Bosberg was.

Pas onlangs werd door een anonieme tip duidelijk dat Strijder mogelijk slachtoffer was geworden van een misdrijf. De politie ging daarna op zoek naar twee broers die wellicht iets te maken hebben gehad met zijn dood.

Het zogeheten 'coldcaseteam' van de politie doet nog onderzoek naar twee andere mensen die volgens de tipgever ook aanwezig waren bij de parkeerplaats.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook