donderdag 19 augustus 2010

Loog Peter La Serpe over tweede moord?

Peter La Serpe
Peter La Serpe
Peter la Serpe, de kroongetuige in het grote Liquidatieproces ‘Passage’ ligt onder vuur. Hij zo mogelijk gezwegen hebben over zijn betrokkenheid bij een tweede moord.

Dit zou blijken uit de getuigenis van 2 anonieme getuigen (bekend als ‘F1’ en ‘F3’) die beiden zeggen dat Peter la Serpe in 2002 een ‘boom van een vent’ in een loods doodgeschoten zou hebben. Het zou gaan om Gerrie Bethlehem (Gerrie was 1m86) die 9 april 2002 in het Amsterdam Rijnkanaal werd gevonden.

In de deal die Peter La Serpe in 2007 met justitie sloot was slechts sprake van zijn betrokkenheid bij één moord: die op Kees Houtman op 2 november 2005. Als deel van die deal zou justitie voor deze moord slechts ‘de helft’ van de gangbare strafeies op tafel leggen, te weten 8 jaar ipv 16 jaar. Tijdens de zitting heeft la Serpe onder ede verklaard slechts bij één moord betrokken te zijn.

Volgens advocaten van de verdachten in het Liquidatieproces wordt met deze nieuwe getuigenissen de hele getuigenis van La Serpe twijfelachtig. Of de rechtbank daar in mee zal gaan blijft te bezien. Het zou namelijk de grootste afgang in de geschiedenis voor justitie worden.

La Serpe werd al eens eerder genoemd als de dader,  er is echter nooit hard bewijs gevonden. Of de twee getuigen onafhankelijk van elkaar nu een waar feit vertellen of dat zij slechts geruchten uit het milieu voor waar herhalen (zij zeggen het persoonlijk van La Serpe gehoord te hebben) is aan de rechter.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte moord Zaandam gepakt

De politie heeft woensdag op Schiphol een man (39) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op een Turk (32) uit Zaandammer op 14 februari dit jaar in de Indigostraat in Zaandam. (link active after 31-12-2010)

De verdachte werd opgepakt toen hij op het punt stond naar Curaçao te reizen. Na de aanhouding verrichtte de politie op diverse plaatsen huiszoekingen. De man woonde in het verleden in Zaandam, maar heeft volgens de politie nu geen vaste woon- of verblijfplaats.

Het slachtoffer werd neergeschoten toen hij uit zijn auto stapte. De man overleed enkele uren later aan zijn verwondingen. Volgens de politie is hij mogelijk omgebracht omdat hij Zaandammers afperste die in de drugshandel zitten.

In het onderzoek naar de dader werden eerder al drie mannen aangehouden. Zij zijn allemaal weer vrijgelaten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Jaar cel voor opwekken abortus

De Belg K.D. (32) die in Nederland een tandarts opleiding volgt is door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 1 jaar cel wegens het heimelijk opwekken van een abortus bij een vrouw die zwanger van hem was. Het OM had 2 jaar geëist De man wilde niet dat het slachtoffer, met wie hij een paar keer het bed had gedeeld, zijn kind zou krijgen. Hij maalde in oktober 2008 een aantal pillen met de werkzame stof misoprostol door haar eten nadat zij hadden gesproken over de zwangerschap. Diezelfde avond kreeg de vrouw buikkrampen en een bloeding en verloor zij haar op dat moment ongeveer zeven weken oude foetus.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrijspraak voor ex agent voor doodschieten muzikant

Ex-agent Greg Koeiman heeft vanmorgen in Willemstad Curaçao vrijspraak gekregen voor moord c.q. doodslag op de saxofonist Gabi Castillo, tijdens de afscheidsoptocht van het carnaval dit jaar. Het Openbaar Ministerie had 15 jaar tegen Koeiman geëist. Schutter Jealion Wederfoort werd tot 12 jaar cel veroordeeld. ook hier was de eis 15 jaar.

Koeiman werd wel veroordeeld tot 12 maanden cel wegens illegaal vuurwapenbezit. Hij zit momenteel vast op St. Maarten. Wederfoort had tijdens de behandeling van de rechtszaak verklaard te hebben gehandeld uit zelfverdediging, Castillo zou met een machete op hem afgestormd zijn.

Koeiman heeft sinds 2000 een verhouding met Faina, de vrouw van Castillo. Tijdens de laatste avond van het carnaval kregen hij en Castillo ruzie met elkaar. Hij zou tegen Castillo gezegd hebben: “En nu is het afgelopen (awe e kos aki ta kaba).” Castillo was van de trailer van de band Tune waarin hij speelde afgesprongen om, zoals hij tegen zijn medebandleden had gezegd, te gaan plassen. Dit gebeurde net op de plek waar Koeiman naar het carnaval stond te kijken, ter hoogte van Topogigio aan het begin van de Roodeweg.  Wederfoort was de daadwerkelijke schutter zo bleek uit videobeelden terwijl Koeiman het wapen geleverd zou hebben.

In het verleden is Koeiman vaker in aanraking geweest met Justitie wegens illegaal vuurwapenbezit en een drugsdelict in Nederland. De volgende ochtend na de dood van Castillo reisde hij naar St. Maarten, waar hij later werd aangehouden.

Update 31 januari 2012: Jealion Wederfoort mag in hoger beroep. Dat heeft de Hoge Raad der Nederlanden bepaalt. Wedervoort wilde tegen zijn veroordeling in hoger beroep gaan, maar het Curaçaose Hof oordeelde dat zijn verzoek een dag te laat was. In reactie daarop stapte Wedervoort naar de Hoge Raad. Die oordeelde dat het Hof Wederfoorts verzoek niet mag weigeren. Hij had de mogelijkheid moeten krijgen om vanuit de gevangenis in hoger beroep te gaan. Die kans heeft hij nooit gekregen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook