donderdag 19 augustus 2010

Loog Peter La Serpe over tweede moord?

Peter La Serpe
Peter La Serpe
Peter la Serpe, de kroongetuige in het grote Liquidatieproces ‘Passage’ ligt onder vuur. Hij zo mogelijk gezwegen hebben over zijn betrokkenheid bij een tweede moord.

Dit zou blijken uit de getuigenis van 2 anonieme getuigen (bekend als ‘F1’ en ‘F3’) die beiden zeggen dat Peter la Serpe in 2002 een ‘boom van een vent’ in een loods doodgeschoten zou hebben. Het zou gaan om Gerrie Bethlehem (Gerrie was 1m86) die 9 april 2002 in het Amsterdam Rijnkanaal werd gevonden.

In de deal die Peter La Serpe in 2007 met justitie sloot was slechts sprake van zijn betrokkenheid bij één moord: die op Kees Houtman op 2 november 2005. Als deel van die deal zou justitie voor deze moord slechts ‘de helft’ van de gangbare strafeies op tafel leggen, te weten 8 jaar ipv 16 jaar. Tijdens de zitting heeft la Serpe onder ede verklaard slechts bij één moord betrokken te zijn.

Volgens advocaten van de verdachten in het Liquidatieproces wordt met deze nieuwe getuigenissen de hele getuigenis van La Serpe twijfelachtig. Of de rechtbank daar in mee zal gaan blijft te bezien. Het zou namelijk de grootste afgang in de geschiedenis voor justitie worden.

La Serpe werd al eens eerder genoemd als de dader,  er is echter nooit hard bewijs gevonden. Of de twee getuigen onafhankelijk van elkaar nu een waar feit vertellen of dat zij slechts geruchten uit het milieu voor waar herhalen (zij zeggen het persoonlijk van La Serpe gehoord te hebben) is aan de rechter.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook