vrijdag 9 december 2011

Cassière doodgeschoten in Almelo

In de C-1000 supermarkt in winkelcentrum De Schelfhorst in Almelo is vanavond cassière Ashana Selima Wahl (18) (foto) doodgeschoten door haar ex-vriend Gino Paratore (25).

Gino Paratore heeft vervolgens zelfmoord gepleeg. Hij werd gevonden  in zijn woning boven Cafe Brandpunt aan de Kerkstraat.  Gino Paratore was een agent in opleiding bij het korps Amsterdam-Amstelland. Zijn dienstwapen lag naast hem toen hij werd gevonden. In de woning van de man zijn 2 afscheidsbrieven gevonden.

Gino Paratore had Ashana al vaker bedreigd sinds zij de relatie verbrak. Ashana en Gino ontmoetten elkaar twee maanden geleden tijdens vakantie op Curaçao. Maar nadat zij onlangs de relatie verbrak, stalkte hij haar. Sinds een week werden de bedreigingen steeds heftiger.
Zo had hij had ook al eens geroepen dat, als hij haar niet kreeg, niemand haar zou krijgen. Ashana had de politie om hulp gevraagd, maar die liet weten niets te kunnen doen.

Hoe anders gaat het echter als er een agent wordt bedreigd:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 24 jaar voor dubbele moord

De Pool Robert Joseph K. (27) is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf wegens een dubbele moord op 3 februari 2010 in Almelo.
K. bracht toen bij twee woninginbraken in Almelo de bewoners, Hennie Noppes (73) en Jannes Gerwin Tillema (53), op zeer gewelddadige wijze om het leven gebracht.

K. erkende twee weken geleden op de zitting zijn daden, al wist hij zich weinig te herinneren van wat er precies was gebeurd. Door overvloedig alcohol- en drugsgebruik zou hij waanideeën hebben gehad. Volgens deskundigen van het Pieter Baan Centrum verkeerde hij in een toestand van psychotische ontregeling.

De rechtbank vond dat van voorbedachten rade, en dus van moord, sprake was, aangezien K. er zelf voor had gezorgd dat hij in een dergelijke geestelijke toestand terecht was gekomen. K. werd slechts 'enigszins verminderd toerekeningsvatbaar' geacht en zou ook niet lijden aan een persoonlijkheidsstoornis. Daarom vond noch het Openbaar Ministerie (OM), noch de rechtbank tbs op zijn plaats.

De straf komt overeen met de eis van het OM. De man moet ook een schadevergoeding van bijna 9000 euro betalen aan de nabestaanden.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook