zaterdag 21 november 2009

3 Pubers opgepakt voor dood Dirk Post (14)

Dirk Post RIP
Dirk Post
De politie van Flevoland heeft vrijdagmiddag Jelle Pieter R.(13) en vrijdagavond Jaap van der H.(15) jaar uit Urk gearresteerd in verband met de dood van Dirk Post (14) (foto) uit Urk.
Volgens de politie staat vast dat de twee het slachtoffer kenden, maar waarvan wil de politie niet zeggen. (Van school en van het skate-boarden) 

De jongens zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld. Ze worden de aankomende dagen verhoord. Op de dag van de aanhoudingen hebben rechercheurs ’s avonds ook een huiszoeking gedaan in het ouderlijk huis van de 15-jarige jongen. Bij het huis van de 13-jarige jongen is dit niet gebeurd.

Inmiddels staat vast dat Dirk door geweld om het leven is gekomen. Specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut hebben sectie op het lichaam verricht. Over de exacte doodsoorzaak kan de politie in belang van het onderzoek nog geen mededelingen doen.

De politie houdt er sterk rekening mee dat de aangehouden kinderen daadwerkelijk betrokken zijn bij de moord op hun plaatsgenoot.
Dirk was sinds dinsdag vermist en werd woensdag dood gevonden in een bos aan de Vormtweg bij zijn woonplaats. Dinsdagmiddag ging hij rond vier uur de deur uit en bij het avondeten kwam Dirk niet opdagen. Woensdagochtend alarmeerden Dirk's ouders de politie. Aan het eind van de middag kwam het angstaanjagende nieuws dat er een lijk in het Urkerbos was gevonden.

Het bos werd gelijk hermetisch afgesloten en woensdagavond laat informeerde de politie de familie dat het Dirk was die in het bos was gevonden. Omdat er sporen van geweld werden aangetroffen, heeft de politie meteen een rechercheteam op de zaak gezet.

Update: Vandaag werd nog een 3e verdachte –Rob H. Jacob van U. (12)- gearresteerd.

Update zo 22 november 2009 Naar nu bekend is gemaakt was het hoofd van Dirk Post ernstig toegetakeld, vermoedelijk door slagen met een honkbalknuppel (er gaan echter hardnekkige geruchten dat hij is neergestoken, Jaap van der H. had een uitgebreide messencollectie). Het heeft er alles van weg dat de moord op Dirk Post een ‘crime passionel’ was. Dirk Post en Jaap van der H. waren alletwee verliefd op hetzelfde meisje ‘Nellie’.
Rob H.  was mogelijk ‘als hulpje’ aanwezig bij de dood van de scholier.  Ook hij was een vriend van Dirk.
Jaap van der H. had bij vrienden aangekondigd dat hij “Dirk ging vermoorden”, nadat zijn rivaal uit zou zijn gegaan met het meisje.
 
Jelle Pieter en Jaap van der H. werden aangehouden op aanwijzing van een medescholier, Jan Willem R. Hij zag het drietal op de dag van de vermissing het bos in gaan. Alle hoofdrolspelers behoren tot hetzelfde vriendennetwerk.
De politie onderzoekt ook nog de relatie van Nellie met de Marokkaanse Abdil uit Emmeloord. Tijdens deze relatie zou zij uit zijn gegaan met het slachtoffer Dirk Post.

De moeder van Jaap van der H. stelde gisteren dat haar zoon langdurig is ondervraagd op het politiebureau in Almere, in bijzijn van een advocaat. “Ze hebben hier tot twee uur 's nachts huiszoeking gedaan. Alle telefoons, een computer en zelfs de spelcomputers van de kleintjes zijn meegenomen”, zegt de moeder, bijgestaan door een oudere broer van Jaap, en omgeven door jongere kinderen.
“Ik weet niet wat er is gebeurd. Ik hoop dat hij er helemaal niet mee te maken heeft. Ik krijg geen informatie. Ik mocht ook niet bij de verhoren zijn.” Volgens getuigen zou bij Jaap van der H. een knuppel in beslag zijn genomen.

De moord werd gepleegd op korte afstand van het Berechja College, een middelbare school. Daar zaten zowel hoofdverdachte Jaap van der H.,  Jelle Pieter R., alsook  Nellie op school.
Dirk ging sinds kort naar het Emelwerda College in Emmeloord. Op de dag van zijn verdwijning, dinsdag, had hij nog een rittenkaart afgestempeld naar die plaats.

Slachtoffer, verdachten en getuige kennen elkaar van school. Medescholieren stellen dat zij wisten van de rivaliteit tussen het latere slachtoffer en Jaap. Dirk zou hem via een sms'je met de dood hebben bedreigd. Een medescholier: “Jaap zegt niet veel. Je weet niet wat je aan hem hebt.”

Nellie stortte afgelopen week in, toen bleek dat haar bewonderaar Jaap van der H. verdachte is van de moord op haar andere bewonderaar Dirk Post. Het meisje zit in de tweede klas van het Berechja College en raakte zo geëmotioneerd dat de schoolleiding haar naar huis stuurde.
Update maandag 23 november 2009 De hoofdverdachte ontkent, medeverdachten worden voorgeleid.
#
De drie jongens die zijn aangehouden op de verdenking dat zij betrokken zijn geweest bij de gewelddadige dood van de 14-jarige Dirk Post, kunnen maar tot maximaal één jaar opsluiting (jeugddetentie) worden veroordeeld, óók als bewezen wordt verklaard dat zij schuldig zijn aan moord, waarvoor het gewone strafmaximum geldt van dertig jaar of levenslang. 

Update dinsdag 23 februari 2010 Het OM heeft besloten óók de 2 jongste verdachten (inmiddels al vrijgelaten) te vervolgen, voor medeplichtigheid aan moord.
manowar88 manowar888Hyves Jelle Romkes

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlandse pedofiel in Brazilië opgepakt


De Nederlandse kindermisbruiker (Antonius Adelbert) Ton Vonk (65) is 18 november gearresteerd in de Braziliaanse strandstad Fortaleza. De man uit Amersfoort werd in de boeien geslagen toen hij zelf aangifte kwam doen op het politiebureau.

Ton 'Satéhut' Vonk pochte in 2004 voor een verborgen camera van het tv-programma Zembla dat hij minderjarige prostituees betaalde met een bord eten. Hij zocht zijn slachtoffertjes uit op het terras van de lokale Satéhut. De politie vond ook kinderporno bij hem thuis. In 2006 kreeg hij vier jaar cel wegens seksueel kindermisbruik. Desalniettemin kwam Ton Vonk afgelopen woensdag aangifte doen bij de politie in Fortaleza, zo vertelt commissaris Alisio Justa.

'Hij zei vorige week te zijn beroofd door een prostituee. Ze had een verdovend middel in zijn drankje gegooid. Ook wilde hij proces-verbaal opmaken tegen een meubelmaker die hem had opgelicht. Toen zagen we dat er een arrestatiebevel tegen hem liep.'

Ton Vonk zat na 2004 al in de gevangenis en dacht dat de kous af was. Maar volgens justitie staat de genoemde veroordeling van de veelpleger nog open. Ton Vonk had een reisbureau in Alkmaar en organiseerde sex-reizen naar Brazilië, totdat hij door Zembla werd ontmaskerd.
#

Holandês é preso no Brasil por pedofilia

O holandês Antonius Adelbert Vonk, conhecido como Ton, 65 anos, que em 2004 disse em um documentário exibido na Europa que abusava sexualmente de crianças e adolescentes cearenses em troca de prato de comida, foi preso na manhã de ontem, no 15º Distrito, no bairro Cidade 2000, durante o registro de um Boletim de Ocorrência (BO).

Vonk havia ido à delegacia prestar queixa contra um marceneiro, que não teria concluído um serviço que havia sido pago antecipadamente. Ao registrar os dados do holandês, a escrivã percebeu o mandado de prisão em aberto, expedido pela juíza Maria Ilna Lima de Castro, da 12ª Vara Criminal. De acordo com o delegado Alísio Justa, que cumpriu o mandado, Vonk havia sido condenado a quatro anos de reclusão por favorecimento à exploração sexual infantil. Ele foi conduzido à Delegacia de Capturas, onde aguardará vaga em um presídio.

Há cinco anos, o holandês chegou a ser preso na Praia do Futuro, depois que um documentário sobre prostituição infantil em Fortaleza foi exibido na Europa. O vídeo apontou Vonk como um dos pedófilos que agiam na orla marítima de Fortaleza. No documentário, Vonk comentou que mantinha relações sexuais com crianças carentes da Praia do Futuro e do Vicente Pinzón.

O advogado de Antonius disse que seu cliente já cumpriu a pena e que vai procurar a juíza para esclarecer o caso. O holandês encontra-se preso em uma cela do 15° Distrito Policial.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook