vrijdag 23 maart 2012

Nederlandse komt om het leven in India

De Nederlandse  José Johanna Cornelia Lamberta van de Vliet (35) uit Waalre is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen in Mamallapuram in de deelstaat Tamil Nadu in India.

Haar partner Remco Elizabeth Martin Joseph Knocker (32) vertelde de politie dat 3 onbekende mannen bij hen binnendrongen in hun huis op  Karunkuzhi Amman Koil Street, Venpurusham Fishermen Colony, in de nacht van 21 maart en hem bewusteloos sloeg. Toen hij in de ochtend van 22 maart weer bij kwam, vond hij de vrouw dood.
Hij lichtte de politie echter pas vandaag, 23 maart, om 11 uur locale tijd in, 26 uur na het voorval.

Knocker verklaarde de ochtend van de 22e maart naar Chennai gegaan zijn en toen hij 's avonds weer thuis kwam eerst de nacht met de dode vrouw te hebben doorgebracht.

De Indiase politie verdenkt hem echter de hand gehad te hebben in de dood van José en heeft hem gearresteerd.

Uit het autopsie rapport is gebleken dat José gebroken ribben had. Remco bleek krabsporen op zijn lichaam te hebben.

Update 31-3-2012: Remco Knocker heeft bekend José dood te hebben geslagen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Marijnen speelde grotere rol in misbruikzaak

Victor_Marijnen_1963Victor Marijnen (foto), de latere minister-president (24 Juli 1963 tot 14 April 1965.), heeft in 1958 als bestuursvoorzitter van het jongensinternaat Harreveld geprobeerd het ministerie van Justitie te beïnvloeden over vermeende misbruikpraktijken op het instituut. Marijnen was toen bestuursvoorzitter van het instituut. Dat stelt Bert Kreemers, voormalig secretaris van de commissie-Deetman, vandaag in NRC Handelsblad.

Die informatie staat niet in het eindrapport van de commissie-Deetman, die onderzoek deed naar seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke kerk.

Broeders op het internaat zouden kwaad zijn geweest over een toespraak van een Rotterdamse officier van justitie over vermeende misstanden op Harreveld en spraken Marijnen daarop aan, schrijft de krant. Kreemers verklaart nu dat Marijnen ook “daadwerkelijk geprobeerd heeft de secretaris-generaal van het ministerie van Justitie te beïnvloeden.”

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook