woensdag 15 april 2009

22 jaar cel voor moord op Bosschenaar

De rechtbank ’s-Hertogenbosch heeft een 28-jarige man vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 jaar voor moord. Een 29-jarige vrouw kreeg een gevangenisstraf van twee jaar opgelegd voor medeplichtigheid aan moord.

De rechtbank is van oordeel dat de man het slachtoffer met voorbedachten rade op 23 januari 2008 in ’s-Hertogenbosch om het leven heeft gebracht. Hij heeft de 35-jarige man op het terrein van een tankstation opgewacht en op koelbloedige en lafhartige wijze met een mes in zijn nek gestoken, waarbij onder meer de halsader is geraakt. Het hevig bloedende slachtoffer is na de steekpartij naar de nabijgelegen Pettelaerflat gevlucht, waarbij hij tevergeefs hulp heeft gezocht. Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank er onder meer rekening mee gehouden dat de verdachte eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten en dat hij op geen enkele manier gevoelens van medeleven of spijt heeft betuigd naar de nabestaanden. De man heeft niet willen meewerken aan een onderzoek door een psycholoog en/of een psychiater en de rechtbank acht, gelet op de eerdere veroordelingen, de aanwezigheid van agressieproblematiek bij de verdachte reëel. De rechtbank acht de kans dat hij een nieuw ernstig geweldsdelict zal plegen dan ook groot. Bij het bepalen van de duur van de straf is nadrukkelijk rekening gehouden met de noodzaak tot beveiliging van de maatschappij.

De rechtbank acht bewezen dat de vrouw medeplichtig is aan de moord. Zij is samen met de 28-jarige man naar het tankstation gereden, waar ze het slachtoffer zou ontmoeten. Ter plekke nam ze telefonisch contact op met het slachtoffer waarbij ze verzweeg dat de mannelijke verdachte zich in de directe omgeving ophield. De vrouw wist wel dat de mannelijke verdachte agressief kon zijn tegen het slachtoffer, maar niet dat hij hem om het leven wilde brengen.

De verdachten zijn daarnaast veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van ruim drieduizend euro.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

In de boeien om tekening naakte vrouw | Politie rijdt fietser aan

naakttekening Cor Spinhoven, de eigenaar van een hengelwinkel op de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam, is door de politie gearresteerd omdat hij een tekening van een naakte vrouw niet uit zijn etalage wilde verwijderen.
Spinhoven was al eerder door de politie gewaarschuwd maar trok zich daar niets van aan. Dinsdagavond werd hij gearresteerd door de politie. Omdat de politie zeer grote haast had om deze gevaarlijke crimineel op te sluiten, reden ze met 80 km/uur door de stad in het arerstantenbusje en reden vervolgens een fietser aan. Vijf uur later werd hij weer vrijgelaten.

Vandaag kwam de Officier van Justitie tot de conclusie dat er geen sprake was van een strafbaar feit. Volgens AT5 gaan justitie en politie excuses maken.

Het zou beter zijn als daar ontslagen zouden vallen. Relschoppers die een transsexueel in Utrecht wegpesten, daar kan de politie klaarblijkelijk niemand aanhouden maar een gewone middenstander met een onschuldige tekening, die kan wél gearresteerd worden.

De poster is er een van C.J.W. rod designer, een bedrijf voor door Spinhoven handgebouwde hengels. OK vooruit dan, ook nog even een fotootje van zijn reclame campagne. Klaarblijkelijk heeft de man als passie vissen én vrouwen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

18 jaar en vrijspraak voor metselmoorden

metselen Soenil Debi (40) heeft in hoger beroep 18 jaar celstraf gekregen van het gerechtshof in Den Haag voor de zogenaamde metselmoorden. Zijn broer Aniel en hun 62-jarige vader werden vrijgesproken.

Eerder had de rechtbank in Den Haag Soenil levenslange gevangenisstraf opgelegd.

Soenil bekende dat hij Rob Mahabier (25) en Jeroen Dekkers (24) in augustus 2004 had neergestoken.

Het Openbaar Ministerie (OM) geloofde echter dat Soenil het duo samen met zijn broer Aniel en met zijn vader had vermoord.

De politie vond de lijken van Mahabier en Dekkers in september 2004, ingemetseld in een pand aan de Wolmaranstraat in de Zaanstreek. Ze waren een eind verderop omgebracht, in een woning aan de Cartesiusstraat.

Broer Aniel werd in eerste instantie ook al vrijgesproken, vader D. moest toen twintig jaar de cel in. Het OM eiste destijds tegen Soenil ook twintig jaar cel, maar de rechtbank besloot hem levenslang op te leggen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vermeende pooier Mandy Pijnenburg vrijgelaten

mandy peijnenburg
Delano Pinas, de man die ervan werd verdacht dat hij Mandy Pijnenburg (foto) in de prostitutie heeft gebracht, is vanochtend vrijgelaten.

Delano Pinas' advocaat Jan Boone zei dat de verdenking van het aanzetten tot drugssmokkel wel blijft staan. De Tilburgse Mandy zit in de Dominicaanse Republiek vijf jaar gevangenisstraf uit, omdat ze in juli 2006 20 kilo cocaïne naar Nederland probeerde te smokkelen.

Ze was toen net 18 jaar. Pinas zou haar tot prostitutie en drugshandel hebben aangezet. De rechtbank in Breda veroordeelde hem vorig jaar tot vier jaar cel. Het OM eiste in de hogerberoepszaak vorige week nog vijf jaar cel tegen P.

Advocaat Boone verwacht dat het gerechtshof zijn cliënt zal vrijspreken van de beschuldiging dat hij Pijnenburg in de prostitutie heeft gebracht. De uitspraak staat voor 26 mei op de agenda. ,,Kennelijk hecht het hof geen geloof aan het loverboyverhaal'', aldus Boone.

Delano Pinas heeft tweeënhalf jaar in voorlopige hechtenis gezeten. Vorige week tijdens de zitting wees het hof nog een verzoek af van de raadsman om P. direct vrij te laten.
Volgens Mandy liet Pinas al snel de gewelddadige kant van zichzelf zien. Hij zou haar door middel van mishandeling en dreigen met geweld in de prostitutie hebben gedwongen.
Ook beweert Mandy dat ze in zijn opdracht cocaïne smokkelde. De 10.000 euro die ze met het drugstransport zou verdienen, zou volledig naar hem gaan.
Die verklaringen zijn een kletsverhaal, vindt advocaat Boone. Pijnenburg zou dat hebben verteld om in de Dominicaanse Republiek strafvermindering te krijgen.

Hoe je het ook wendt of keert, het is Pijnenburg die willens en wetens de drugs gesmokkeld heeft. Zij werd tot 10 jaar cel veroordeeld. Op 15 februari 2008 werd dit in hoger beroep teruggebracht tot 5 jaar, waardoor zij in principe na 2,5 jaar vrij kan komen.

Update 30-5-2011: Mandy Peijnenburg komt binnenkort vrij.
Update 1-8-2011: Mandy bleek al sinds 2009 vrij, maar mocht de Dominicaanse republiek nog niet verlaten. Volgens haar zeggen dorst zij echter niet naar huis vanwege angst voor Delano Pinas. Dat vertelde ze echter op een persocnferentie bij aankomst in Nederland

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdonk wil capuchons in winkels bij jongeren verbieden

Het is nu officieel: Verdonk is van Lotje getikt. Zij bepleit dat jongeren hun capuchon verplicht af moeten doen als zij een winkel of andere openbare ruimte binnengaan, om te voorkomen dat zij onherkenbaar zijn op de beelden van beveiligingscamera's.

"We hebben overal camera's hangen, maar we kunnen nooit een dader herkennen omdat ze hun capuchon allemaal zo ongeveer tot op de navel hebben hangen", zei Verdonk vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer over de aanpak van Marokkaanse probleemjongeren. "Je moet gewoon je gezicht laten zien als je in een winkel of een andere publieke ruimte komt."

Het voorstel van Verdonk wekte de hoon van D66-Kamerlid Boris van der Ham. "Bij koud winterweer draag ik ook een capuchon. Wat is daar mis mee?" Verdonk stelde dat Van der Ham een 'fatsoenlijke Nederlander' is. "U doet uw capuchon af als u in een winkel komt."

Verdonk is volslagen idioot. Alsof alle problemen die Nederland heeft met Marokkaanse jongeren verholpen kunnen worden door capuchons in winkels e.d. te verbieden. Als dat doorgaat

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook