maandag 3 november 2014

Joran van der Sloot neergestoken in gevangenis

Joran van der Sloot (27) is door medegevangenen neergestoken in de Peruaanse Challapalcagevangenis. Hij zou zwaargewond zijn. Hij ligt op dit moment in de ziekenboeg.

Volgens zijn advocaat Altez willen de gevangenen met hun daad bereiken dat de Challapalcagevangenis dichtgaat. Van der Sloot is er de enige buitenlander en zijn dood zou een schandaal veroorzaken.

Joran zou twee keer gestoken zijn, één keer in zijn schouder en een keer in zijn middel. Volgens zijn advocaat zijn de wonden 2 cm diep. De wonden zijn gehecht maar Joran zou veel pijn hebben. Zijn vrouw Leidy heeft bij haar bezoek aan de gevangenis zondag een polo meegesmokkeld. Het shirt is besmeurd met bloed.

Een openbaar aanklager zal de beweringen onderzoeken.

Van der Sloot werd onlangs overgeplaatst naar de beruchte Challapalcagevangenis. Hij protesteerde tegen zijn overplaatsing en ging in hongerstaking. De omstandigheden zijn niet best in deze gevangenis; Joran wordt bruut mishandeld door cipiers, meldde zijn advocaat eind oktober.

Al jarenlang is deze gevangenis op bijna 5000 meter hoogte in het grensgebied van Peru met Bolivia onderwerp van discussie. Mensenrechtengroepen willen dat hij dichtgaat, onder meer vanwege de extreme weersomstandigheden. 's Nachts kan het er min 20 graden worden en er is geen verwarming.

Joran is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores in mei 2010.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook