zaterdag 14 januari 2017

Afghaans 'Nederlandse' onthoofder krijgt gevangenisstraf voor aanval op Britse agenten

De Afghaan Jamshid Piruz (35) die eerder in Nederland  maar 6 van zijn 12 jarige straf voor onthoofding van zijn onderhuurster uitzat, is in Engeland veroordeeld tot een mogelijk levenslange gevangenisstraf wegens een brute aanval met een hamer op twee agenten. Britse media noemden de misdaad dit weekeinde „de hamer-aanval uit een horrorfilm."

Piruz viel de agenten begin januari vorig jaar aan nadat ze hem hadden betrapt bij een inbraak. In Nederland zat hij eerder zes jaar van zijn twaalfjarige celstraf uit wegens de moord op een vrouw in Almere in 2007. Eind december 2015 ging hij naar Engeland.

De rechter in Brighton oordeelde dat Piruz niet binnen zes jaar vervroegd vrij mag komen, omdat hij een gevaar vormt door zijn gewelddadige uitbarstingen die mogelijk fataal zijn en waarover hij geen controle heeft. De advocaat betoogde dat zijn cliënt spijt heeft en onder psychische problemen lijdt als een gevolg van de oorlog in Afghanistan. Zo zag hij als elfjarige jongen zijn ouders vermoord worden door de Taliban.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Gewonde man ovrlijdt in Tilburg

Een man is in een ziekenhuis in Tilburg overleden nadat hij gisteravond omstreeks 22.40 uur gewond voor het snookercentrum op de Professor Romeinstraat op straat werd gevonden.

Hij werd ter plaatse gereanimeerd en naar een ziekenhuis vervoerd. Daar overleed de man.

Onduidelijk is nog hoe de man gewond is geraakt. De politie roept getuigen op zich te melden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook