vrijdag 10 oktober 2014

Scholier doodgestoken in Voorburg

Scholier Wesley Hoek(15) uit Den Haag die eerder vandaag werd neergestoken op het Corbulo College in Voorburg door een medescholier is aan zijn verwondingen overleden. Anthony D. (16)  uit Rijswijk is aangehouden.

De steekpartij vond rond 13.30 uur plats voor het fietsenhok van het college, na een ruzie met medescholieren. Hulpdiensten probeerden het slachtoffer ter plaatse te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

Terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over het slachtoffer, was een zoektocht gaande naar de vermoedelijke verdachte, waarvan de identiteit al snel bekend was. Hij is korte tijd later aangehouden.

Volgens de advocaat van Anthony werd deze door het slachtoffer en anderen al ca. 8 jaar gepest. Hij zou voor de steekpartij nog bij de schoolleiding hebben geklaagd.

Anthony’s leven bestond uit school, een bijbaantje bij Albert Heijn en computeren. Hij werd door de groep pestters ook bij de Albert Heijn getergd, werd soms opgewacht door 8 man. Diverse hulporganisaties waren op de hoogte, inclusief de wijkagent maar volgens de moeder van Anthony ‘kon niemand iets doen’Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode in Nieuwe Waterweg

De politie heeft vanmiddag een lijk opgedoken in de Nieuwe Waterweg, tussen Maassluis en Vlaardingen.

's Ochtends waren de agenten ter plekke wegens “een lopend onderzoek”. 's Middags vonden duikers het lijk.

De politie gaat uit van een misdrijf, maar zegt niet om welk onderzoek het gaat. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Er is nog niemand opgepakt.

Update:

Het gaat om de Colombiaan Dagoberto Gil Rodriguez (58) die reeds 10 jaar in Nederland woonde. Het slachtoffer uit Capelle aan den IJssel was sinds 2 augustus vermist. Op 28 augustus deed zijn familie aangifte en startte de politie een uitgebreid onderzoek. Uit dat onderzoek is inmiddels gebleken dat het slachtoffer is gedood en dat zijn lichaam daarna is gedumpt in het water. Eind november hield de politie een vierde verdachte, een man (69) uit Rotterdam, aan. Een vrouw (38) uit Nieuwerkerk en twee Rotterdamse mannen van 25 en 29 jaar zaten al vast. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook