maandag 12 januari 2015

Dood Eline Melters opnieuw onderzocht

Justitie gaat enkele sporen in de zaak van de Limburgse vrouw Eline Melters (23) opnieuw bekijken. Eline werd op 8 december 2009 dood en naakt gevonden op een veldje bij de kerk in haar woonplaats Urmond. Volgens haar ouders zou haar vriend Mart S. (destijds 22) met haar dood te maken hebben, maar justitie houdt het op zelfmoord.

Het OM gaat de forensische bloedsporen onderzoeken, zei een woordvoerster van justitie vandaag

In augustus 2014 beloofde justitie het dossier opnieuw te bekijken. Dat gebeurde door een team dat niet eerder op de zaak zat, aldus de woordvoerster van het OM. Naar aanleiding daarvan liet het OM vandaagaan de ouders tijdens een gesprek weten dat de sporen alsnog worden bekeken. Dat kan nog enkele weken duren. Dan moet blijken of het OM het bij het goede eind had.

Tot nog toe blijft het OM uitgaan van zelfdoding. De toenmalige vriend van Eline werd na haar dood opgepakt, maar een dag later weervrijgelaten

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Coldcase uit 2002 mogelijk anti-homogeweld

Les Strijder (53) die op 22 november 2002 dood werd gevonden op parkeerplaats de Bosberg langs de A27, is mogelijk om het leven gekomen door antihomogeweld. Dat blijkt uit een nieuwe verklaring in de zaak.

Een anonieme getuige heeft gezegd dat Strijder het slachtoffer was van antihomogeweld en heeft informatie gegeven over twee daders. De uitzending van Opsporing Verzocht morgen gaat over wat er inmiddels duidelijk is over die twee.

Parkeerplaats de Bosberg langs de A27 bij Hilversum was toen een bekende ontmoetingsplaats voor homo's. Strijder lag in de berm naast zijn auto, waarvan de motor nog draaide.

Hij leek te zijn overleden aan een hartaanval en het onderzoek werd al snel gesloten. Het bleef echter onduidelijk waarom Strijder op de Bosberg was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook