woensdag 13 april 2011

Agent doodgeschoten bij onderzoek moord op jonge vrouw

Hoofdagent Dick Haveman (48) is vanavond doodgeschoten toen hij en een agente (22) afgingen op een melding dat er iets gaande is in een woning te Baflo. In een appartementencomplex aldaar treffen zij het ontzielde lichaam aan van Renske Hekman (29).

Dick gaat vanuit de woning achter de vermoedelijke moordenaar aan. Dat is de illegaal Alasam Samarie (25), de partner van Renske. Dick krijgt hem te pakken bij het station in Baflo. Bij een gevecht met Alasam Samarie  raakt de hoofdagent naar alle waarschijnlijkheid zijn dienstwapen kwijt, dat vervolgens in handen komt van Alasam Samarie. Dick wordt in het hoofd geschoten en overlijdt ter plaatse. De agente en een omstander (72) raken eveneens gewond.

Samarie vlucht. In de buurt van het station wordt hij echter aangetroffen. Tijdens zijn vluchtpoging wordt de man in zijn been geschoten. Hij ligt op dit moment nog in het ziekenhuis. De man verbleef illegaal in Nederland. Hij was als 16 jarige ama naar Nederland gekomen en in al die tijd was het de IMD nog niet gelukt om uit te vinden waar hij vandaan kwam (nu blijkt dat Benin te zijn).

Renske Hekman was onderzoeksbiologe bij de Stichting Zeehondencrèche van Lenie 't Hart in Pieterburen.

Update 18 mei: Dick Haveman, is een keer in zijn gezicht en een keer in zijn schouder geraakt. Het schot in de schouder raakte een slagader en was dodelijk. 


Aan de schietpartij ging een worsteling tussen de agent en de verdachte vooraf. Even daarvoor had de man zijn vriendin in haar appartement in Baflo om het leven gebracht door een brandblusser op haar hoofd te slaan.

Tijdens zijn vlucht vuurde de man ook op een omwonende (72), die door de schotenwisseling was gealarmeerd. De man werd in zijn been geraakt.

Andere agenten die inmiddels waren gearriveerd, sommeerden de verdachte het wapen neer te leggen. Toen hij dat weigerde, is op hem geschoten. Toch slaagde de man erin zijn toevlucht te zoeken in een politieauto. Die is vervolgens door de politie onder vuur genomen. Daarbij zijn dertig schoten gelost. De verdachte werd vijf keer geraakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook