donderdag 30 januari 2014

Eis 18 jaar in 'zwavelzuurmoord'

carolinajimenez
Tegen Regilio Kerk is door het Openbaar Ministerie (OM) in hoger beroep voor het gerechtshof in Den Haag 18 jaar cel en tbs geëist. Regilio Kerk overgoot in augustus 2011 in Zoetermeer zijn ex-vriendin Carolina Jimenez (28) met zwavelzuur.

De vrouw overleefde het drama, maar pleegde in februari 2013 zelfmoord. Volgens het OM is er een duidelijk verband tussen de dood van de vrouw en de gevolgen van het overgieten met zwavelzuur.
Eerder was regilio K. door de rechtbank veroordeeld tot 16 jaar cel en tbs voor poging tot moord. Negen maanden daarna pleegde de vrouw zelfmoord. Daarop is de verdachte ook moord ten laste gelegd.

Volgens het OM had de verdachte op zijn computer gezocht naar informatie over zwavelzuur en dit ook besteld. De verdachte vroeg het slachtoffer 2 dagen verlof op te nemen omdat hij een verrassing voor haar had. Het slachtoffer werd in haar slaapkamer overmeesterd, waar de verdachte het haar van de vrouw afschoor en haar overgoot met het zuur.

Volgens het OM is het lijden van de vrouw tussen de behandeling bij de rechtbank in april 2012 tot haar dood begin 2013 ondraaglijk geweest. De dood van de vrouw is het directe gevolg van fysiek letsel dat zij opliep, stelt het OM. Dat zij zelfmoord pleegde, doet daar niet aan af.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook