dinsdag 8 juni 2010

Eis: 22 jaar in hoger beroep voor doodsteken Patrick Groeneveldt

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag voor het gerechtshof in Den Haag 22 jaar celstraf geëist tegen Erwin H. (43) uit Albrandswaard wegens het doodsteken van Patrick Groeneveldt (38) op 9 maart vorig jaar in Rotterdam-Hoogvliet.

H. viel samen met twee anderen de woning van Groeneveldt binnen. Zij wilden hem een lesje leren omdat Groeneveldt een aantal vrouwen zou lastigvallen. De verdachte en het slachtoffer zouden elkaar hebben gekend. H. nam twee messen mee, een medeverdachte had een knuppel bij zich, aldus het OM. Justitie gaat dan ook uit van moord.

H. zei tegen het hof dat hij uit noodweer handelde. Hij vertelde dat hij niet wist wat ze precies bij de woning gingen doen, maar dacht dat het te maken had met het verwijderen van een foto van een computer. Omdat hij dacht dat zijn slachtoffer een vuurwapen pakte, stak hij drie keer op hem in. Dat verhaal gelooft justitie niet.

De rechtbank in Rotterdam veroordeelde Erwin H. eind vorig jaar tot achttien jaar celstraf. Het OM eiste destijds twintig jaar. Hij was amper twee jaar op vrije voeten. In 1999 werd hij al eens veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7,5 jaar. H. werd destijds veroordeeld voor een steekpartij met fatale afloop.

Het hof doet over twee weken uitspraak. Op 22 juni krijgt hij 20 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 18 jaar tegen Rex van P., de 'Rapper met het korte lontje'

Rex de P. met litteken uit een eerder 'akkefietje'.
Tegen Rex van Parera (22) is vandaag bij de rechtbank in Amsterdam achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Rex van Parera de 'rapper met het korte lontje' wordt ervan verdacht dat hij op 15 juni vorig jaar medewerkster Susan (38) van een Amsterdams opvanghuis heeft doodgestoken en twee anderen heeft verwond. 

Van Parera –lid van de jeugdbende de ‘Crips’ in Amsterdam en zoon van een achtergrondzangeres bij Herman Brood- woonde vorig jaar in het opvanghuis voor dakloze jongeren. Daar kreeg hij ruzie met drie medewerkers tijdens een gesprek over zijn agressieve gedrag. Toen hij vreesde dat hij uit het huis zou worden gezet, begon hij op de medewerkers in te steken met het klapmes dat hij op zak had.

Medewerkster Susan overleed aan de verwondingen. De twee andere raakten ernstig gewond.

In de rechtszaal en op de publieke tribune waren dinsdag tientallen geëmotioneerde collega's, familieleden en nabestaanden van de slachtoffers aanwezig. De moeder van de overleden vrouw las namens de nabestaanden een schriftelijke verklaring voor, waarin ze uitsprak het onverteerbaar te vinden dat haar dochter is gedood door iemand die zij juist probeerde te helpen.

De verdachte verklaarde tegen de rechtbank niet te kunnen geloven dat hij iemand van het leven heeft beroofd. “Ik ben een monster”, constateerde hij. Volgens Van Parera. had hij een black-out op het moment van de steekpartij, waardoor hij zich er niet veel meer van kan herinneren. Op last van de rechtbank is hij een aantal weken tegen zijn zin opgenomen geweest in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. Omdat Rex van Parera daar weigerde mee te werken aan de psychiatrische en psychologische onderzoeken, kunnen de deskundigen niet met zekerheid vaststellen of hij in enige mate ontoerekeningsvatbaar is geweest. De deskundigen achten de kans op herhaling behoorlijk groot, omdat Van Parera zijn agressie niet onder controle heeft.

Het OM houdt Rex van Parera verantwoordelijk voor moord en twee pogingen tot moord. “Van hulpverleners heb je af te blijven. Deze daad rechtvaardigt een bijzonder hoge straf”, aldus de officier van justitie. Het OM wilde tegen Rex van Parera eigenlijk levenslang eisen, maar ziet zijn jonge leeftijd als reden de kans op terugkeer in de maatschappij open te houden. “Dat kan alleen als de kans op recidive wordt teruggedrongen, vandaar de tbs.”

De advocaat van Rex van Parera, Peter Plasman, maakte bezwaar tegen de verdenking van moord. “Voor mij is dit een klassiek geval van doodslag.” Ook is hij het niet eens met de eis tot tbs. “Een ernstig agressieprobleem is nog geen ziekelijke stoornis.”

“U neemt mij mijn leven af”, zei Rex van Parera tegen de rechtbank.

De rechtbank doet op maandag 21 juni uitspraak. Het werd 16 jaar.

Update 13-06-2012
In hoger beroep werd het 12 jaar en tbs.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

'Rijke chick versieren' | De jacht op Joran is open

Naast het nieuws vanmorgen over Joran's bekentenis, besteedden de media ook aandacht aan het verhaal van een anonime Arubaanse pokervriend van Joran, die wist te vertellen dat Joran in Lima 'een rijke chick' wilde versieren die 'niet slim best lelijk' mocht zijn. Vele reageerders op fora zagen hierin natuurlijk direct een bewijs voor zijn verdorvenheid en bewijs voor 'de moord' op Natalee Holloway'.

Wat een onzin. ten eerste klopte het verhaal van die pokeraar al niet wat betreft Joran's aanwezigheid op Aruba in die tijd, maar er zijn massa's mensen die wel eens zeggen dat ze graag een rijke man/vrouw willen trouwen. Vaak wordt daar nog aan toegevoegd "liefst oud en met hartklachten".
Niemand die daar kwaad van denkt, maar als het natuurlijk Joran betreft is het direct 'bewijs'.

Ik zat óók aan die pokertafel en heb met Joran gepraat. Hij vertelde mij dat hij naar Lima ging omdat de FBI hem 250.000 dollar zou betalen om daar President Alan Garcia Peréz te vermoorden.Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Joran bekent moord | Joran Van der Sloot confesó haber matado a Stephany

Stephany Flores dood in het Hotel TAC

Joran van der Sloot heeft de moord op de Peruaanse Stephany Flores bekend. Dit werd vanmorgen door CNN gemeld op basis van een uitgelekt politierapport.

Een hoge Peruaanse regeringsfunctionaris heeft de bekentenis inmiddels bevestigd.

Volgens de Peruaanse krant La Republica heeft Van der Sloot verklaard dat hij woedend werd toen Flores zijn laptop gebruikte toen hij buiten het hotel koffie was gaan halen. Bij de ruzie daarover ruzie brak hij Flores' nek.

Fuentes policiales revelaron que el peligroso extranjero admitió llorando su culpa en presencia de un fiscal y un abogado de oficio. Así, 48 horas después de haber sido explusado de Chile, Van der Sloot no le quedó otra que admitir su atroz crimen. Tu voz impresa

“No quise hacerlo. La chica se entrometió en mi vida privada”, narró el muchacho de 21 años, quien llegó al Perú el pasado 14 de mayo para participar en un campeonato internacional de póker.

Así pues, la verdad se abrió paso y el confeso ludópata confesó que estalló el ira y le rompió el cuello después de que la víctima cogiera sin permiso su laptop y se enterara que estuvo implicado en el homicidio de una estadounidense.

“No tenía derecho. e acerqué, estaba asustada, discutimos y quiso escapar. La tomé del cuello y la golpeé...”, contó el homicidad en su aterrador relato.

Un experimentado oficial de la Dirincri que tomó parte en el interrogatorio reveló que el homicida se sinceró recién a las 5.30 de la tarde, después de haber negado insistentemente su responsabilidad en el crimen.
Toen Flores in Van der Sloots laptop ging kijken, kwam zij erachter dat hij in verband wordt gebracht met de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway op Aruba in 2005. “Zij had het recht niet”, aldus Van der Sloot volgens La Republica. Het meisje heeft zich gemengd in mijn privéleven. Zij had het recht niet.”

“Ik wilde het niet doen”, aldus Van der Sloot over haar dood. Bronnen bij de Peruaanse politie zeiden tegen La Republica dat Van der Sloot huilde bij zijn bekentenis.

Iemand's nek breken omdat ze in je laptop kijken? Dat duidt toch wel op een erg kort lontje want laten we wel wezen, je kunt dit van bijna elke 'date' verwachten dat ze als ze de kans krijgen in je mobieltje, camera of laptop neuzen.

Volgens sommige bronnen heeft de Thaise justitie besloten om ook een paar dossiers van onopgeloste moorden te heropenen naar aanleiding van Joran's bekentenis. De gedachte is dat hij wellicht ook een keer 'boos' is geworden in Thailand.

De Colombiaanse autoriteiten onderzoeken of er een link is tussen de verdwijning van meisjes begin mei en de aanwezigheid van Joran van der Sloot in het Zuid-Amerikaanse land. Dat schrijft de Colombiaanse krant El Espacio vandaag.Volgens de krant heeft Van der Sloot in minstens twee hotels in Bogota gelogeerd en is hij in verschillende casino's geweest en daar ook met meisjes gesignaleerd.

Sterkte voor de family Flores en voor de familie van Joran.

Mogelijk gaat Joran niet naar de Castro Castro gevangenis in Lima, maar naar de Piedras Gordas (=“vette voeten”) gevangenis in Ancón ten noorden van Lima. Dit is gebaseerd op 3 criteria: De ernst van de misdaad, zijn vastbeslotenheid te ontsnappen en zijn voorgeschiedenis.
Piedras Gordas werd gebouwd om Abimael Guzman, de leider van de maoïstische terreurgroep Lichtend pad op te sluiten. Ex president Fujimori heeft er ook gezeten.

Update maandag 14 juni 2010: Inmiddels is Joran’s bekentenis openbaar. Daaruit blijkt dat Stephany niet in zijn laptop zat te neuzen maar dat ze ers amen poker op speelden, toen er een mailmessage over Natalee binnenkwam. Hij vertelde toen over Natalee, zij gaf hem toen boos een klao, hij sloeg terug en wurgde haar  en toen ze nog ademde verstikte hij haar met een shirt. Dat was vóór hij koffie ging halen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook