maandag 15 december 2014

Dode bij brand mogelijk slachtoffer misdrijf

De man (54) die vrijdag 13 december dood werd gevonden na een brand in een huis in Emmeloord, is mogelijk doelbewust om het leven gebracht. De politie liet vandaag weten twee verdachten te hebben aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man en een 49-jarige man, die mogelijk betrokken zijn bij het overlijden van het slachtoffer.

De man werd gevonden in de slaapkamer van het huis aan de Noorderkroon. In dat vertrek was door nog onbekende oorzaak rond 22.00 uur brand ontstaan. Hoewel de brand snel onder controle was, werd in die ruimte het slachtoffer aangetroffen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: twintig jaar voor martelmoord op infiltrant

Tegen de Panamees Alberto T. (28) is door de officier van justitie een celstraf van twintig jaar geëist  voor de moord op Guido Kosterman (25) uit Wijk bij Duurstede in een loods in Maastricht. Kosterman was een infiltrant voor de Criminele Inlichtingen Eenheid van de politie.

  In ruil voor geld verlinkte hij vrienden en kennissen in het drugsmilieu, onder wie de verdachte. Zijn laatste levensteken was een sms-je op 6 december 2013. In een loods in Maastricht werd Kosterman in december 2012 uren- zoniet dagenlang gemarteld. Na zijn dood werd het lichaam in brand gestoken.

  Tijdens de rechtszaak vandaag werd duidelijk dat Alberto T. de moord heeft opgebiecht tegen een vriend. Vlak voor zijn dood waarschuwde Kosterman zijn vader en een vriendin dat hij vreesde voor zijn leven. Hij had zich in de loods verstopt. Alberto T. werkte echter met hem in de loods waar zij een bandenhandel hadden.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Politie zoekt twee mannen ivm moord

  De politie zoekt twee mannen, die ruim een jaar geleden contact hadden met Altan Soysal (41) uit Leidsche Rijn. Enkele uren later op 19 November 2013 is Altan Sosyal in de deuropening van een woning aan de Eschersingel doodgeschoten.

  De twee gezochte mannen heten Chegiz of Chengis en Said Turk. Uit onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffer de avond voor zijn dood met deze mannen contact had.

  Altan Soysal was een crimineel, die kort voor zijn dood nog voor de rechter stond op verdenking van witwassen van geld en bedreigingen. Hij was eerder ook betrokken bij een Turks-Duitse vrouwenhandelbende. De politie had hem ook op het oog in een verdwijningszaak van een andere man uit een crimineel circuit.

  Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt morgen aandacht aan de moord.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Eis: levenslang tegen veervoudige moordenaar

  Tegen Faig B, is in hoger beroep opnieuw levenslang geëist voor het doden van vier vrouwen in Zwijndrecht en Helmond, onder wie twee exen. De man schoot in mei 2011 vijf mensen neer. De vader van twee dodelijke slachtoffers, raakte gewond.

   “Deze strafzaak is van een voor Nederland vrijwel ongekende ernst en omvang. In het recente verleden heeft alleen in Alphen aan den Rijn één persoon in korte tijd meer slachtoffers gemaakt bij het schieten in een winkelcentrum”, motiveerde de aanklager zijn zware strafeis. Hij doelt op de schietpartij in Alphen aan den Rijn. Daar schoot Tristan van der Vlis in winkelcentrum Ridderhof zes mensen dood en pleegde daarna zelfmoord.

    

   • Uitspraak: Levenslang voor Faig B.
    11 Okt 2012
    Faig B. (27) is door de rechtbank in Dordrecht tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens moord op drie vrouwen. doodslag op één vrouw en een poging tot doodslag op een man in mei vorig jaar. De uitspraak ...
   • Dode vrouw in Helmond | Gelinkt aan moorden Zwijndrecht
    21 Mei 2011
    De man die op het adres ingeschreven staat is Faig B. de ex-vriend van Nargiz Achoendova, de jongste van de twee zussen die samen met hun moeder op 16 mei in Zwijndrecht werden omgebracht. Faig B. is tevens de in ...
   • Lange gevangenisstraffen in 2012 - Pasteurella Blogspot
    31 Dec 2012
    De straf van Faig B. is overigens nog niet definitief. Zijn advocaten hebben hoger beroep voor hem aangetekend; het gerechtshof gaat zich daarom nog over de zaak buigen. B. bekende de schietpartijen in Helmond en ...
   • Eis 12 maanden wegens wegwerken van een lijk
    27 Okt 2011
    De hoofdverdachte in de zaak, Faig B., zou vier vrouwen hebben vermoord, onder wie ook een moeder en haar twee dochters in Zwijndrecht (Leyla Achoendova (57) en haar dochters Nermine Achoendova (29) en Nargiz ...

   Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook