vrijdag 9 september 2011

Nicole vd Hurk wordt opgegraven

Het lichaam van Nicole van den Hurk wordt vanavond opgegraven voor nader onderzoek.

Nicole (destijds 15) werd eind 1995 vermoord teruggevonden in een bos bij Mierlo. In de jaren daarna werden onder meer haar stiefvader Ad en stiefbroer Andy gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. Beide werden vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. Recentelijk heeft Andy die in Engeland woont bekend maar of deze bekentenis waar is is nog niet duidelijk.

Nicole is begraven op de begraafplaats aan de Boschdijk in Eindhoven.

Volgens een politiewoordvoerster is er nu geen duidelijke aanleiding het lichaam nu op te graven, “het is onderdeel van het lopende cold case-onderzoek.”

Advocaat Bert de Rooij van de verdachte stiefbroer Andy zei alleen te kunnen speculeren waarom de resten worden opgegraven. “Kennelijk willen ze een spoor natrekken waarvan ze denken dat het na 16 jaar nog na te trekken is. Een stoffelijk overschot opgraven doen ze niet zo maar. Dat heeft grote impact op de nabestaanden.”

Justitie heeft de beloning die in deze zaak was uitgeloofd voor de gouden tip, verhoogd van 25.000 gulden naar 15.000 euro.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Cevdet Yilmaz mag niet op onbegeleid verlof

Zesvoudig moordenaar Cevdet Yilmaz die tot levenslang is veroordeeld, mag niet op onbegeleid verlof. Dat heeft de rechter in Den Haag vrijdag bepaald in een kort geding.

Yilmaz kreeg levenslang, omdat hij in 1983 in het Delftse café Het Koetsiertje zes mensen doodschoot. Hij heeft geen uitzicht op gratie en dus vrijlating. Onbegeleid verlof is dan ook niet aan de orde, vindt justitie. Yilmaz had onbegeleid verlof geëist, omdat hem zou zijn beloofd dat hij zich mocht resocialiseren en dat hij daarbij ook de bijbehorende verloftrajecten zou doorlopen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook